Κοσμος

Πρωτοβουλία του ΠΟΥ για εμβόλιο, φάρμακα και τεστ

Δεν συμμετέχουν οι ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διεθνής πρωτοβουλία για εμβόλιο και φάρμακα
Συνεργασία της διεθνούς κοινότητας © EUROKINISSI

Παγκόσμια πρωτοβουλία ανέλαβε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για την ανάπτυξη εμβολίου, θεραπειών και διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό

Το σχέδιο του για μία παγκόσμια συνεργασία για την ανάπτυξη εμβολίων, διαγνωστικών τεστ και θεραπειών κατά του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχοντας ως πρεσβευτές και κύριους υποστηρικτές τους τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς και πολλούς άλλους. Από την πρωτοβουλία, πάντως, απουσιάζουν οι ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έκανε λόγο για ιστορική πρωτοβουλία με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης αποτελεσματικών εμβολίων, τεστ και φαρμάκων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Επίσης, είπε, στόχος είναι και ο ισομερής διαμοιρασμός όλων των εργαλείων κατά του Covid-19 σε όλον τον κόσμο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού. Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει διαθέσιμο σε όλον τον κόσμο, όταν είναι έτοιμο, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊό «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό». Ωστόσο, από την παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία θα απουσιάσουν οι ΗΠΑ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής, σύμφωνα με το Reuters.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ