- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή να καταστρέφεται κάθε ιρανικό σκάφος που παρενοχλεί αμερικανικά πολεμικά πλοία - H απάντηση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα ότι έδωσε εντολή να καταστρέφεται κάθε ιρανικό σκάφος που προσεγγίζει με επικίνδυνο τρόπο αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Κόλπο. «Διέταξα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να πλήττει και να καταστρέφει κάθε ιρανικό πλεούμενο που παρενοχλεί τα πλοία μας στη θάλασσα», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter o Τραμπ.
Πριν από μία εβδομάδα, το Πεντάγωνο κατηγόρησε την Τεχεράνη για «επικίνδυνους ελιγμούς» στη θάλασσα. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, 11 ταχύπλοα των Φρουρών της Επανάστασης προσέγγισαν επανειλημμένως την πλώρη και την πρύμνη αμερικανικών πλοίων που έκαναν περιπολία στον Κόλπο, «σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση και με μεγάλη ταχύτητα».
Ως απάντηση, η Τεχεράνη κατήγγειλε τότε την άκρως «χολυγουντιανή» εκδοχή των ΗΠΑ. Και οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ότι επιδεικνύει «μη επαγγελματική συμπεριφορά» στον Κόλπο.
Σήμερα, 22 Απριλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να σώσουν το στρατό τους από τον νέο κορωνοϊό. «Σήμερα, αντί να εκφοβίζουν άλλους, οι Αμερικανοί θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να σώσουν τα μέλη των δυνάμεών τους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό», είπε ο Αμπολφάζλ Σεκάρσι, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.