Κοσμος

Στη Μιανμάρ σκότωσαν εργαζόμενο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Δέχθηκε επίθεση ενώ μετέφερε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Μιανμάρ
Εργαζόμενος στον ΠΟΥ νεκρός από επίθεση αγνώστων στη Μιανμάρ © EPA/NYEIN CHAN NAING

Δολοφονική επίθεση σε βάρος οδηγού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Μιανμάρ. Μετέφερε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι εργαζόμενος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έπεσε νεκρός στη Μιανμάρ μετά από επίθεση που δέχθηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και μετέφερε διαγνωστικά τεστ για ασθενείς του κορωνοϊού στην επαρχία Ρακχινέ.

Η ανακοίνωση του θανάτου του Pyae Song Win Maung έγινε στο Facebook από το γραφείο του ΟΗΕ στη Μιανμάρ. «Τα Ηνωμένα Έθνη με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουν τον θάνατο του κυρίου Pyae Sone Win Maung, μέλος του προσωπικού (οδηγός) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην πόλη Μινμπία της επαρχίας Ρακχινέ στις 20 Απριλίου του 2020».

Η ανακοίνωση του γραφείου του ΟΗΕ στη Μιανμάρ συνεχίζει: «Ο συνάδελφος στον ΠΟΥ επέβαινε με όχημα που έφερε τα διακριτικά του ΟΗΕ και μετέφερε διαγνωστικά τεστ για τη νόσο Covid-19. Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν από τις Αρχές να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του συναδέλφου μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος». Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του εργαζόμενου του ΠΟΥ στη Μιανμάρ. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ