Κοσμος

Ουγγαρία: Ως τις 3 Μαΐου η κορύφωση του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίκτορ Όρμπαν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν © EPA/ARIS OIKONOMOU

Τις επόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι τις 3 Μαΐου θα λάβει χώρα η κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ουγγαρία.

Μέχρι και τις 3 Μαΐου θα σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ουγγαρία σύμφωνα με εκτιμήσεις του επιτελείου του πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπάν είπε, στη διάρκεια επίσκεψης σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Όικα δυτικά της Βουδαπέστης, πως μέχρι τότε η Ουγγαρία θα διαθέτει 5.000 αναπνευστήρες, ενώ τώρα έχει λίγο παραπάνω από 2.000. Είπε πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αργότερα για να φθάσει τους 8.000, που θα επαρκούν για τη φροντίδα όλων των ασθενών του κορωνοϊού που πρέπει να τοποθετηθούν στα μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης.

«Ο αριθμός (των αναπνευστήρων) θα αυξηθεί στους 8.000 και τότε οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αυτός είναι αρκετός, ακόμη και σε περίοδο πολέμου», είπε ο Ορμπάν σε έναν γιατρό στο βίντεο.

Σήμερα η Ουγγαρία έχει 1.916 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, και 189 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Η κρίση παρουσίασε στον Ορμπάν την πιο σκληρή πρόκληση στη δεκαετή διακυβέρνησή του. Η απόκρισή του --να κυβερνά με διατάγματα επ΄αόριστον αφού έλαβε την έγκριση της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία-- έχει προκαλέσει επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ουγγαρία απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας ότι η Βουλή μπορεί να ανακαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την έγκριση αυτή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ