- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας και ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της χώρας αποτελούν αντικείμενο ποινικών ερευνών για τον θάνατο πέντε μεταναστών.
Ποινική έρευνα στον πρωθυπουργό της Μάλτας και τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της χώρας διεξάγουν οι Αρχές μετά από κατηγορίες μιας ΜΚΟ ότι προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον πέντε μεταναστών στη θάλασσα.
Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα δήλωσε πως η αστυνομική καταγγελία άνοιξε τον δρόμο για τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας σε βάρος του ιδίου, του ταξίαρχου Τζέφρι Κούρμι και του πληρώματος ενός περιπολικού σκάφους των Ενόπλων Δυνάμεων της Μάλτας.
Η Μάλτα διακήρυξε την περασμένη εβδομάδα πως τα λιμάνια της δεν είναι ασφαλή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τα έκλεισε -- η κυβέρνηση είπε επίσης ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να σπεύσει για βοήθεια πλεούμενων σε κίνδυνο.
Η ΜΚΟ, Repubblika, κατέθεσε δύο ξεχωριστές αστυνομικές αναφορές που αφορούν δύο περιστατικά με μετανάστες στη θάλασσα.
Η πρώτη, αφορά τον θάνατο τουλάχιστον πέντε μεταναστών που επέβαιναν σε ένα σκάφος που αφέθηκε να πλέει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας προτού επιστραφεί στη Λιβύη αυτή την εβδομάδα. Άλλοι επτά άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με επιζώντες.
Η δεύτερη, διατυπώνεται έπειτα από ισχυρισμούς μια ΜΚΟ που διαχειρίζεται μια γραμμή βοήθειας για περιστατικά έκτακτης ανάγκης στη θάλασσα, την Alarm Phone, σύμφωνα με τους οποίους πλήρωμα των ενόπλων δυνάμεων της Μάλτας προκάλεσε δολιοφθορά σε ένα πλοίο που μετέφερε μετανάστες. Οι μετανάστες αυτοί διασώθηκαν στη συνέχεια.
Η Repubblika κάλεσε την αστυνομία να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του Αμπέλα, του Κούρμι και του πληρώματος του στρατιωτικού σκάφους.
Ο Αμπέλα κατηγόρησε τη ΜΚΟ --καθώς και έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης που ανήκει στην ομάδα των δικηγόρων της-- ότι αποσπά τη Μάλτα από την εργασία της για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.
«Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα προκειμένου να προστατεύσουμε τη χώρα μας, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μας κλείσουν στη φυλακή για όλη μας τη ζωή», είπε ο πρωθυπουργός.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.