- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Επιτέλους χωρίς φέρετρα η εκκλησία του κοιμητηρίου στο Μπέργκαμο
«Αναφωνεί» μέσω Twitter ο δήμαρχος της πόλης
Άδειασε από τα φέρετρα των θυμάτων του νέου κορωνοϊού ο ναός στο κοιμητήριο του Μπέργκαμο.
«Η εκκλησία του κοιμητηρίου του Μπέργκαμο άδεια. Επιτέλους». O δήμαρχος της πόλης, στη βόρεια Ιταλία, ανήρτησε σήμερα στο Twitter μια φωτογραφία από το εσωτερικό του ναού, που έχει πλέον αδειάσει από τα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων του νέου κορωνοϊού, που είχαν κατακλύσει τον χώρο κατά τη διάρκεια των εβδομάδων της πανδημίας.
Η φωτογραφία και το tweet αντικατοπτρίζουν τη χαλάρωση της πίεσης προς τη χώρα, ιδίως στη Λομβαρδία, καθώς η Ιταλία δείχνει να εξέρχεται από την οξεία φάση της υγειονομικής κρίσης, ο απολογισμός της οποίας είναι 23.000 νεκροί, οι μισοί και πλέον στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.
Το Μπέργκαμο, όπου δήμαρχος είναι ο Τζιόρτζιο Γκόρι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρείται στην Ιταλία η μαρτυρική πόλη της νόσου Covid-19. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα δημοτικά γραφεία τελετών δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των θανάτων και οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές για να αποτεφρωθούν. Ακόμη και χθες, 18 Απριλίου ένα τέτοιο κομβόι αναχώρησε από το κεντρικό κοιμητήριο του Μπέργκαμο.
«Είδαμε τη ζήτηση για αποτρεφρώσεις να αυξάνονται μέρα με την ημέρα και ο μοναδικός τρόπος να διαχειριστούμε την κατάσταση, που θα επέτρεπε επίσης να μειώσουμε τα έξοδα για τους συγγενείς τους, ήταν να μεταφέρουμε τις σορούς σε άλλες περιοχές» εξηγούσε στα τέλη Μαρτίου ο Γκόρι.
Η Ιταλία ανακοίνωσε χθες ότι καταγράφει μεγάλη αύξηση του αριθμού των ιαθέντων ασθενών (περισσότεροι από 2.500). Στη Λομβαρδία, ο αριθμός των νοσούντων στις εντατικές μειώθηκε κάτω των 1.000, για πρώτη φορά σε ένα μήνα.
La chiesa del cimitero di #Bergamo vuota. Finalmente. pic.twitter.com/ZwDPf9kig3
— Giorgio Gori (@giorgio_gori) April 18, 2020
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το έθνος πενθεί» δηλώνει ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ
Όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg
Για ποιο λόγο σκαλίζουμε κολοκύθες – Ποιος ήταν ο «Stingy Jack»
«Όσοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία θα λογοδοτήσουν» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος
Εν αναμονή του διαγγέλματος Μακρόν
Τι δείχνουν νέα στοιχεία
Πότε ξεκίνησαν και ποιες οι ενδείξεις για το αν θα σταματήσουν
Το χρονικό του άγριου εγκλήματος και το τηλεφώνημα που πρόλαβε να κάνει η θεία του στις αρχές
«Δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τι θα γίνει με την προγραμματισμένη περιοδεία στη Λατινική Αμερική
Λεηλασίες, πλιάτσικο και άγριο ξύλο σε Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις
Δεν κάνει πίσω ο Αλβανός πρωθυπουργός
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.