Κοσμος

Κορωνοϊός: I wanna be your delivery dog

Δύο πολύ επιτυχημένα παραδείγματα σκυλιών που ασκούν χρέη delivery στην εποχή της καραντίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος σε χρέη delivery
Σκύλος σε χρέη delivery ©YouTube

Υπηρεσίες delivery από έναν σκύλο: Ένας νέος τρόπος εφοδιασμού κρασιού και ειδών παντοπωλείου την εποχή της καρντίνας.

Ο 11χρονος σκύλος, ράτσας Brindle Boxer, βγαίνει τρέχοντας έξω από το οινοποιείο με μπουκάλια τοποθετημένα σε κάθε τσέπη του γιλέκου του. Έξω, στο πάρκινγκ, περιμένει ένα λευκό Hyundai SUV. Ο οδηγός σκύβει πάνω στο πεζοδρόμιο και γνέφει στον σκύλο να έρθει πιο κοντά. Όταν το τριχωτό delivery boy φτάνει στην πόρτα του συνοδηγού, ο πελάτης παραλαμβάνει την παραγγελία από το γιλέκο του.

Με αυτόν τον τρόπο, η Stone House Urban Winery έχει αποφασίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της τις ημέρες των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Πριν όλο αυτό αρχίσει να συμβαίνει είχαμε τόσο πολλούς πελάτες που ερχόντουσαν για να δουν το Soda. Έπαιρναν ένα ποτήρι κρασί και κάθονταν μαζί του στο πάτωμα», δήλωσε η συνιδιοκτήτρια Lori Yata στο Herald-Mail. 

Ο Soda μπορεί να μεταφέρει μόνο δύο μπουκάλια κρασιού κάθε φορά, οπότε όποιος επιθυμεί να αγοράσει παραπάνω, θα πρέπει να περιμένει έναν πραγματικό άνθρωπο να το βγάλει έξω. Αλλά σε μια εποχή που πολλές μικρές επιχειρήσεις αγωνίζονται να επιβιώσουν και το οινοποιείο έπρεπε να κλείσει το χώρο γευσιγνωσίας, η προοπτική να πάρει κάποιος κρασί από ένα σκυλί έχει προσελκύσει επισκέπτες από όλη την περιοχή. «Κάποιοι άνθρωποι που δεν είχαν επισκεφτεί παλαιότερα το οινοποιείο έρχονται τώρα εδώ ώστε να τους φέρει το κρασί τους ο Soda Pup», αναφέρει η Yota.

Maryland winery using dog delivery

Στο Manitou Springs, ο Colo, ένας εξαιρετικά ευγενικός σκύλος ράτσας Golden Retriever παραδίδει γεύματα και είδη παντοπωλείoυ σε μία 71χρονη γειτόνισσα, ανέφερε το CNN. Η Renee Hellman πάσχει από καρδιακά προβλήματα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Για αυτό δεν πρέπει να βγει καθόλου από το σπίτι της, καθώς θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στον κορωνοϊό. Όταν ξεκίνησε o αυτοπεριορισμός πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, η γειτόνισσά της, Karen Eveleth, άρχισε να ψωνίζει για την Renee.

Πριν από πολύ καιρό, η Eveleth πρότεινε μια ιδέα. Ο σκύλος της, ο Sundance (Sunny Sunny), ήταν ήδη χρήσιμος και είχε μάθει να παραλαμβάνει τα γράμματα από το ταχυδρομείο και να τα παραδίδει στον ιδιοκτήτη του. Έτσι, η Eveleth εκπαίδευσε τον Sundance  να κρατάει στο στόμα του προσεκτικά τυλιγμένους σάκους φαγητού, πηγαίνοντας τα πάντα στο σπίτι της γείτονά της. Για κάθε καλή πράξη, κέρδιζε ένα κομμάτι πάπια jerky. «Κάθε μέρα στέλνουμε απο κάτι. Είναι απλά ευτυχής να κάνει τη δουλειά του», δηλώνει η Hellman στο CNN.

Φυσικά, από μια καθαρά πρακτική προοπτική, η Eveleth θα μπορούσε απλώς να ρίξει το φαγητό στην πόρτα της γειτόνισσάς της, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική αποστασιοποίηση. Αλλά έχοντας ένα σκύλο delivery, εφηύρε μια πραγματικά απολαυστική βοήθεια σε έναν αγχωτικό και αβέβαιο καιρό. H Hellman είπε στην KKTV ότι «όταν ο Sunny έρχεται για επίσκεψη προκαλεί πάντα θετικά συναισθήματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ