Κοσμος

Νέα πύρινα μέτωπα κοντά στο Τσερνόμπιλ

Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Στις φλόγες νέες δασικές εκτάσεις κοντά στο Τσερνόμπιλ
Ουκρανία: Στις φλόγες νέες δασικές εκτάσεις κοντά στο Τσερνόμπιλ/ © EPA/YAROSLAV YEMELIANENKO

Ξέσπασαν νέες πυρκαγιές περιμετρικά του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία - Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν στην περιοχή περιμετρικά του πρώην πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή περιμετρικά του Τσερνόμπιλ δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν πριν από ημέρες να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που κατέκαψαν τα δάση γύρω από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή παγκοσμίως, το 1986. Οι ουκρανικές αρχές υποβάθμισαν οποιονδήποτε κίνδυνο διασποράς ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εκτάκτων περιστατικών, τρία νέα μέτωπα ξέσπασαν, όμως «δεν είναι μεγάλης έκτασης ούτε είναι απειλητικά». Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

«Το ραδιενεργό υπόβαθρο στο Κίεβο και τη γύρω περιοχή κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια» ξεκαθάρισε ο Βολοντίμιρ Ντέμτσουκ, διευθυντής της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση.
 

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αεροσκάφη και ελικόπτερα για να σβήσουν την προηγούμενη πυρκαγιά, όμως οι ισχυροί άνεμοι τους αποτρέπουν να κάνουν το ίδιο και σήμερα, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Άντον Γκερασένκο, όπως μετέδωσε το Interfax.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ