- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένας 99χρονος μάζεψε 13 εκατ. ευρώ κάνοντας βόλτες στον κήπο του
Θα τα δωρίσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της M. Βρετανίας για τη μάχη με τον κορωνοϊό
Ένας 99χρονος στη Μ. Βρετανία μάζεψε 13,7 εκατομμύρια ευρώ για καλό σκοπό, κάνοντας βόλτες στο κήπο του με περιπατητήρα.
Ο Τομ Μουρ, 99 ετών, βετεράνος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αποφάσισε να κάνει βόλτες στον κήπο του στηριγμένος σε περιπατητήρα, ζητώντας από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό όταν ολοκλήρωνε την καθεμιά από αυτές τις βόλτες. Σκοπός του ήταν αν συγκεντρώσει ένα ποσό για να το δωρίσει στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, το NHS, στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Τελικά, με τις βόλτες στον κήπο του, κατάφερε να μαζέψει πάνω από 13,7 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ηλικιωμένος λοχαγός εν αποστρατεία, που άρχισε να χρησιμοποιεί περιπατητήρα όταν έσπασε τον γοφό του, εξηγεί πως είχε βάλει στόχο να διανύσει εκατό φορές 25 μέτρα στον κήπο του πριν να κλείσει τα 100 του χρόνια, την 30ή Απριλίου. Έτσι, ήλπιζε πως θα κατάφερνε να συγκεντρώσει από συνεισφορές χρηστών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης το ποσό των 1.000 λιρών ώστε να το δωρίσει στο NHS, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φροντίδα που του προσέφερε το προσωπικό του στην τελευταία περιπέτεια της υγείας του, αλλά και όταν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο.
Μεγαλωμένος στο Γιόρκσιρ, στη βόρεια Αγγλία, ο Μουρ υπηρέτησε στην Ινδία, στη Βιρμανία και στη Σουμάτρα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας «μου προσέφερε θαυμάσια φροντίδα», εξηγεί σε βίντεο που μεταφόρτωσε η οικογένειά του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.