Κοσμος

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο Λουξεμβούργο

Είχαν προηγηθεί Σλοβενία και Βουλγαρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο Λουξεμβούργο
Εναλλακτικά, ένα φουλάρι © EUROKINISSI

Η κάλυψη του στόματος, είτε με μάσκα είτε με κάποιο φουλάρι, θα είναι υποχρεωτική από την ερχόμενη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας

Υποχρεωτική θα είναι από τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο η χρήση μάσκας, μιας εσάρπας ή ενός φουλαριού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ.

Πρακτικά, η χρήση μάσκας θα απαιτείται, όταν υπάρχουν κοινωνικές επαφές και η απόσταση των δύο μέτρων δεν θα μπορεί να τηρείται, όπως για παράδειγμα σε ένα εμπορικό κατάστημα. «Κάθε πολίτης θα έχει στη διάθεσή του μία μάσκα είτε από τον δήμο είτε από το κράτος», σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, προσθέτοντας ότι «έχουμε απόθεμα 6-7 εκατομμυρίων μασκών που θα διανείμουμε στους πολίτες και τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ στο Λουξεμβούργο».

Σε σχέση με την εκπαίδευση, την 4η Μαΐου ξεκινούν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια, την 11η Μαΐου στα λύκεια και στα γυμνάσια και την 25η Μαΐου ανοίγουν τα δημοτικά και οι παιδικοί σταθμοί. Οι μαθητές θα χωριστούν σε δύο ομάδες, που θα εναλλάσσονται με μία εβδομάδα φυσικής παρουσίας στο σχολείο και μία εβδομάδα μαθημάτων από το σπίτι, εξήγησε ο Μπετέλ.

Το Λουξεμβούργο μετρά σήμερα 69 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό και 3.373 κρούσματα. «Οι αριθμοί καταγράφουν πτώση, αυτό είναι σημαντικό», επισήμανε η υπουργός Υγείας Πολέτ Λενέρ.

Στην Ευρώπη, η Σλοβενία και η Βουλγαρία έχουν ήδη καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ