- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Apple: Kαταγράφει αλλαγές σε μετακινήσεις και συνήθειες στην πανδημία
Σύμφωνα με το Mobility Trends Report είχαμε στην Ελλάδα μείωση 63% στο περπάτημα και 68% στο οδήγημα
To νέο εργαλείο (Mobility Trends Report) της Apple, καλύπτει αρχικά 63 χώρες (έναντι 131 του αντίστοιχου εργαλείου της Google), μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Google, η Apple δημιούργησε και αυτή ένα online εργαλείο που καταγράφει τις αλλαγές στις μετακινήσεις και συνήθειες των ανθρώπων, μετά τα περιοριστικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει τις αρχές δημόσιας υγείας να βεβαιώσουν κατά πόσο ο πληθυσμός τηρεί τα μέτρα.
To νέο εργαλείο (Mobility Trends Report) καλύπτει αρχικά 63 χώρες (έναντι 131 του αντίστοιχου εργαλείου της Google), μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για την οποία δείχνει μια μείωση 63% στο περπάτημα και 68% στο οδήγημα μεταξύ 13 Ιανουαρίου και 13 Απριλίου. Όμως αποκαλύπτει επίσης ότι στη χώρα μας η μείωση στις μετακινήσεις είχε φθάσει στη μεγαλύτερη μείωση της περίπου στις 4 και 5 Απριλίου, αλλά έκτοτε εμφανίζεται μια σταδιακή αύξηση τόσο στις πεζοπορίες όσο και στις μετακινήσεις με αυτοκίνητα.
Το εργαλείο της Apple βασίζεται στη χρήση του Χάρτη σε όλες τις συσκευές iPhone και, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, αφού δεν συσχετίζει τα δεδομένα του Apple Maps με την ταυτότητα των χρηστών, ούτε διατηρεί ιστορικό για το πού πήγε ο κάθε χρήστης.
Προς το παρόν, το εργαλείο της Apple, που ανανεώνεται σε καθημερινή βάση, καταγράφει τις μεταβολές σε μόνο τρεις κατηγορίες μετακινήσεων: με τα πόδια, με όχημα ή με δημόσια μέσα μεταφοράς (γι' αυτό το τελευταίο δεν αναφέρεται εκτίμηση για την Ελλάδα), ενώ το εργαλείο της Google περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές (καταστήματα, πάρκα, γραφεία κ.α.). Σε γενικές γραμμές πάντως τα δύο εργαλεία φαίνεται να δίνουν παραπλήσιες εικόνες για τις επιμέρους χώρες.
Εκ των πραγμάτων, η Apple έχει διαθέσιμα λιγότερα δεδομένα σε σχέση με τη Google, η οποία κάνει χρήση στοιχείων όχι μόνο από κάθε συσκευή Android, αλλά ακόμη και από τα iPhones της Apple, στα οποία είναι εγκατεστημένο το Google.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.