Κοσμος

Κορωνοϊός: Μόνο με μάσκα η έξοδος από το σπίτι στη Βουλγαρία

Η χρήση της γίνεται υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Βουλγαρία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020
Κορωνοϊός στη Βουλγαρία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020/ © EPA/VASSIL DONEV

Βουλγαρία - Κορωνοϊός: Υποχρεωτική από την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020 η χρήση μάσκας σε κάθε έξοδο από το σπίτι.

Οι Βούλγαροι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι από αύριο, Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020, να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους όταν κυκλοφορούν έξω λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κάθε έξοδο των πολιτών στη Βουλγαρία.

Η Σόφια φοβάται ότι θα εκτιναχθούν τα κρούσματα κορωνοϊού λόγω της εορτής του Πάσχα. Για τον λόγο αυτό οι αρχές θέλουν να γενικευτεί η χρήση μάσκας μέχρι τις 26 Απριλίου 2020 στους δημόσιους χώρους. Καλούν, μάλιστα, τους κατοίκους να βρουν κάποιο άλλο προστατευτικό μέσο αν δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν μάσκες.

Οι εκκλησίες τόσο την Κυριακή των Βαΐων όσο και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι ανοιχτές, ωστόσο η κυβέρνηση καλεί τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους. Επίσης, ακυρώθηκε ένα πρώτο διάταγμα που είχε εκδοθεί στις 30 Μαρτίου και προέβλεπε βαριά πρόστιμα μολονότι ήταν πολύ δύσκολο στους πολίτες να βρουν μάσκες στην αγορά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι δεν προκρίνει τις κυρώσεις, όμως «παρακαλεί τους Βούλγαρους να σεβαστούν τα μέτρα που ήδη παραβλέπονται» στη Σόφια.

Η Βουλγαρία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, από τις 13 Μαρτίου. Έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 661 κρούσματα και 28 θάνατοι. Οι αρχές εκτιμούν ότι η πανδημία κορωνοϊού θα φτάσει στην κορύφωσή της μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ