Κοσμος

Κορωνοϊός: 683 νεκροί σε 24 ώρες στην Ισπανία

Νέα μικρή μείωση, αλλά το σύνολο των θυμάτων ξεπερνά τις 15.000

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία, κορωνοϊός
Γιατροί και νοσηλευτές στην Ισπανία ευχαριστούν τον κόσμο για το χειροκρότημα και την αναγνώριση των προσπαθειών τους © EPA/ALEJANDRO GARCIA

683 νεκροί σε 24 ώρες από τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία. Συνολικά τα θύματα ξεπέρασαν τις 15.000.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι 683 είναι οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται, όπως σημειώνει και η ισπανική εφημερίδα «El Pais» για μικρή μείωση στον μέσο όρο των ημερήσιων θυμάτων στη χώρα, αλλά στο σύνολό τους οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 ξεπέρασαν τις 15.000.  

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που υπέκυψαν από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στην Ισπανία έφτασε τις 15.238 σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυξήθηκαν στις 152.446 από τις 146.690 της Τετάρτης.

Το υπουργείο στην καθημερινή ενημέρωση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα ανέφερε επίσης ότι συνολικά 52. 165 ασθενείς έχουν αναρρώσει από το ξέσπασμα της νόσου μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, το Κογκρέσο της Ισπανίας αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε ψηφοφορία για επέκταση της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στη μετακίνηση και την κυκλοφορία των πολιτών μέχρι τις 26 Απριλίου. Το επονομαζόμενο lockdown στην Ισπανία ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου. 

«Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχον... Αυτός ο πόλεμος κατά του ιού θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτική νίκη», είχε δηλώσει νωρίτερα μπροστά στα σχεδόν κενά, λόγω των μέτρων προστασίας, έδρανα του ισπανικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.  Η Ισπανία βρίσκεται κοντά στην έναρξη της υποχώρησης της επιδημίας, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος επιδιώκει να ενώσει τις κατακερματισμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας του πίσω από ένα κοινό πρόγραμμα οικονομικής ανοικοδόμησης. «Προτείνω ένα μεγάλο σύμφωνο για την οικονομική και κοινωνική ανοικοδόμηση της Ισπανίας, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να βάλουν πλάτη» είπε ο Πέδρο Σάντσεθ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ