- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να απαγορεύσει σε σκάφη των ΜΚΟ να δένουν στα λιμάνια της.
Την απόφαση να απαγορεύσει στο εξής στα σκάφη των ΜΚΟ να δένουν στα λιμάνια της πήρε η Ιταλία λόγω κορωνοϊού.
Η απόφαση ελήφθη αργά χθες αφού ένα πλοίο που έχει ναυλώσει η γερμανική ΜΚΟ Sea Eye περισυνέλεξε 150 ανθρώπους ανοικτά της Λιβύης και κατευθύνθηκε προς την Ιταλία.
«Για όλη τη διάρκεια της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από τον εξάπλωση του ιού που προκαλεί τον κορωνοϊό, τα ιταλικά λιμάνια δεν μπορούν να εγγυηθούν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να χαρακτηριστούν και να προσδιοριστούν ως τόποι ασφάλειας.»
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσδιορίζεται να λήξει στις 31 Ιουλίου, αλλά η καταληκτική ημερομηνία μπορεί να παραταθεί.
Η χθεσινή εντολή φέρει την υπογραφή των υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών καθώς και του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνζα, ο οποίος προέρχεται από ένα αριστερό κόμμα που πάντοτε στήριζε τις εκστρατείες για προστασία των μεταναστών και των επιχειρήσεων ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Έπειτα από μια σχετική ανάπαυλα στις αφίξεις πλεούμενων με μετανάστες από την Αφρική, οι αριθμοί άρχισαν να ανεβαίνουν πάλι τους πρώτους δύο μήνες του έτους, για να πέσουν απότομα τον Μάρτιο, καθώς η Ιταλία επλήγη από την επιδημία του κορωνοϊού.
Συνολικά 17.127 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στην Ιταλία, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ 135.586 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί αφότου η επιδημία ήρθε στο φως στις 21 Φεβρουαρίου.
Σκάφη ανθρωπιστικών οργανώσεων που περιπλέουν τακτικά τις ακτές της Λιβύης με σκοπό τον εντοπισμό και τη διάσωση μεταναστών οι οποίοι επιβαίνουν σε επισφαλή πλεούμενα, αρχικά αποσύρθηκαν από τη Μεσόγειο κατά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, αλλά το πλοίο Alan Kurdi της Sea Eye επανήλθε στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.
«Ακόμη και όταν η ζωή στην Ευρώπη έχει σχεδόν σταματήσει, τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται», έγραψε η οργάνωση σε ένα τουίτ χθες, ανακοινώνοντας ότι διέσωσε 150 ανθρώπους. «Τώρα οι φιλοξενούμενοί μας χρειάζονται ένα λιμάνι ασφάλειας».
Σε μια ξεχωριστή δήλωση, η ΜΚΟ κάλεσε τη Γερμανία να δεχθεί τους μετανάστες. «Στο κάτω κάτω, η Γερμανία είναι η χώρα σημαίας μας», ανέφερε, προσθέτοντας πως το Βερολίνο κατάφερε μόλις να επαναπατρίσει 200.000 πολίτες που είχαν αποκλειστεί στο εξωτερικό εξαιτίας του κορωνοϊού.
«Οπωσδήποτε δεν πρέπει να αποκλείεται και πρέπει να είναι ανθρωπιστικά δυνατό να σταλεί ένα αεροπλάνο για 150 ανθρώπους που ζητούν προστασία στη νότια Ευρώπη προκειμένου να απομακρύνει τους ανθρώπους αμέσως», ανέφερε η ΜΚΟ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Ο οδηγός άφησε την παραγγελία στην πόρτα και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα
Ένας φόρος τιμής από τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή
Ο ρόλος του «Χασάπη της Βοσνίας» στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.