Κοσμος

Ξεκίνησε και η Βόρεια Κορέα τα τεστ για κορωνοϊό

Η Πιονγκγιάνγκ δηλώνει μηδέν κρούσματα, αλλά λίγοι την πιστεύουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόρεια Κορέα, Κορωνοϊός
Απολυμάνσεις σε καταστήματα στη Βόρεια Κορέα © EPA/KCNA

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δηλώνει ότι ξεκίνησαν τα τεστ για κορωνοϊό και στη Βόρεια Κορέα που φέρεται να μην έχει κρούσματα.

Περίπου 709 άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα που ισχυρίζεται ότι δεν έχει κρούσματα, υποβλήθηκαν σε τεστ διάγνωσης για κορωνοϊό σύμφωνα με αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Από τους 709, οι 11 είναι ξένοι υπήκοοι και οι υπόλοιποι 698 ντόπιοι, λέει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιετρς, ο δρ. Έντουιν Σαλβαντόρ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Βόρεια Κορέα. Ο συνολικός πληθυσμός της Βορείου Κορέας εκτιμάται γύρω στα 25 εκατομμύρια. Ο αριθμός των ατόμων που εξετάστηκε είναι πολύ μικρός για το μέγεθος της χώρας. Για παράδειγμα στη γειτονική Νότια Κορέα με πληθυσμό 51 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχουν εξεταστεί για κορωνοϊό 486.003 άνθρωποι μέχρι στιγμής.

Αναλυτής για θέματα Βορείου Κορέας δήλωσε στο BBC ότι είναι σχεδόν απίθανο να μην έχει κρούσματα η Πιονγκγιάνγκ καθώς είναι μια χώρα που μοιράζεται σύνορα με την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Ωστόσο, ο αναλυτής Όλιβερ Χόθμαν εκτιμά ότι είναι επίσης απίθανη μιας μεγάλης κλίμακας της νόσου στη Βόρεια Κορέα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ