Κοσμος

Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα έβαλε ο Τραμπ

«Τα έκανε μαντάρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα έβαλε ο Τραμπ
Επίθεση στον ΠΟΥ και από Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές © EPA Yuri Gripas / POOL

Επίθεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε τον οργανισμό ότι βρίσκεται «κοντά» στην Κίνα και δίνει κακές συστάσεις για τον κορωνοϊό

Νέα επίθεση εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι παραείναι χαλαρός με την Κίνα και εκδίδει κακές συστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. «Ο ΠΟΥ πραγματικά τα έκανε μαντάρα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε ένα tweet.

«Για κάποιο λόγο, αν και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, είναι πολύ κινεζο-κεντρικός. Θα το εξετάσουμε αυτό. Ευτυχώς, απέρριψα τις συστάσεις τους να κρατήσουμε ανοιχτά τα σύνορα στην Κίνα. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στις 31 Ιανουαρίου ο ΠΟΥ συνέστησε στις χώρες να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους παρά την επιδημία, αν και σημείωνε ότι τα κράτη έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέτρα στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τους πολίτες τους. Την ίδια ημέρα, η διοίκηση Τραμπ ανακοίνωσε περιορισμούς στα ταξίδια από την Κίνα.

Αμερικανοί συντηρητικοί ασκούν ολοένα και δριμύτερη κριτική στον ΠΟΥ, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, με το επιχείρημα ότι «επέτρεψε στο Πεκίνο να χρησιμοποιήσει τον ΠΟΥ για να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ