Κοσμος

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Προ των πυλών η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τα κρούσματα Covid-19 στο Τόκιο ξεπέρασαν τα 1.000

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίνζο Άμπε, Πρωθυπουργός Ιαπωνίας
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, με προστατευτική μάσκα © EPA/JIJI PRESS

Κορωνοϊός: Συνεδρίαση της επιτροπής συμβούλων της κυβέρνησης της Ιαπωνίας ενόψει της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Η επιτροπή των συμβούλων της κυβέρνησης της Ιαπωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα περί τις 08:00 (ώρα Ελλάδας), ενόψει της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια από τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Άμπε ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τα χίλια στην πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο, και η εξάπλωση επιταχύνεται.

Άνοδος των δεικτών στο Χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις επικρατούσαν λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, καθώς η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου έδωσε ώθηση στους τίτλους εταιρειών που επικεντρώνονται στις εξαγωγές, όμως το κλίμα επιδείνωσαν δημοσιεύματα κατά τα οποία ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις 09:15 (τοπική ώρα), ο δείκτης Nikkei κατέγραφε άνοδο 61,79 μονάδων (+0,35%), στις 17.881,98 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραφε άνοδο 6,39 μονάδων (+0,48%), στις 1.331,52 μονάδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ