Όχι, ΔΕΝ δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του COVID-19 στη Γερμανία
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν συνωμοσιολογικά άρθρα που υποστηρίζουν πως «δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της γερμανικής ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του Covid-19
Δεν δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του κορωνοϊού στη Γερμανία.
Ισχυρισμός: Δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του Covid-19 στη Γερμανία.
Συμπέρασμα: Ο ισχυρισμός πρωτοεμφανίστηκε στο Μαρόκο, και ήταν μια πρωταπριλιάτικη φάρσα.
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν συνωμοσιολογικά άρθρα που υποστηρίζουν πως «δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του covid19 στη Γερμανία».
ΨΕΥΔΕΣ
Το είδαμε στο dimpenews.com, volcanotimes.com, triklopodia.gr κτλ.
Είναι αλήθεια;
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει καθηγητής με το όνομα «Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti», με τις μόνες αναφορές να υπάρχουν σε συνωμοσιολογικές σελίδες.
Η ιστορία του «ολοφονηθέντος Τυνήσιου καθηγητή», απέκτησε απήχηση τις προηγούμενες ημέρες σε αραβόφωνες ιστοσελίδες και κατόπιν διανθίστηκε με περισσότερες λεπτομέρειες σε άλλες ιστοσελίδες.
Ο ισχυρισμός πρωτοεμφανίστηκε στο Μαρόκο, και σύμφωνα με τυνησιακά ΜΜΕ, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια φάρσα με αφορμή την πρωταπριλιά.
Ο ομάδα διασταύρωσης ειδήσεων Fake news DZ, διαπίστωσε ότι ο αρχικός ισχυρισμός συνοδευόταν από τη φωτογραφία του (ανύπαρκτου) «Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti». Ο εικονιζόμενος ωστόσο ονομάζεται Abdul Rahman Bizri και είναι υγειονομικός αξιωματούχος από τον Λίβανο.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.