Κοσμος

Όχι, ΔΕΝ δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του COVID-19 στη Γερμανία

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν συνωμοσιολογικά άρθρα που υποστηρίζουν πως «δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της γερμανικής ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του Covid-19

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όχι, ΔΕΝ δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για το εμβόλιο του COVID-19 στη Γερμανία

Δεν δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Ισχυρισμός: Δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του Covid-19 στη Γερμανία.

Συμπέρασμα: Ο ισχυρισμός πρωτοεμφανίστηκε στο Μαρόκο, και ήταν μια πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν συνωμοσιολογικά άρθρα που υποστηρίζουν πως «δολοφονήθηκε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti για εμβόλιο του covid19 στη Γερμανία».

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο dimpenews.comvolcanotimes.comtriklopodia.gr κτλ.

 

Είναι αλήθεια;

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει καθηγητής με το όνομα «Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti», με τις μόνες αναφορές να υπάρχουν σε συνωμοσιολογικές σελίδες.

Η ιστορία του «ολοφονηθέντος Τυνήσιου καθηγητή», απέκτησε απήχηση τις προηγούμενες ημέρες σε αραβόφωνες ιστοσελίδες και κατόπιν διανθίστηκε με περισσότερες λεπτομέρειες σε άλλες ιστοσελίδες.

Ο ισχυρισμός πρωτοεμφανίστηκε στο Μαρόκο, και σύμφωνα με τυνησιακά ΜΜΕ, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια φάρσα με αφορμή την πρωταπριλιά.

Ο ομάδα διασταύρωσης ειδήσεων Fake news DZ, διαπίστωσε ότι ο αρχικός ισχυρισμός συνοδευόταν από τη φωτογραφία του (ανύπαρκτου) «Mahmoud Abdel-Qader Al-Bizerti». Ο εικονιζόμενος ωστόσο ονομάζεται Abdul Rahman Bizri και είναι υγειονομικός αξιωματούχος από τον Λίβανο.

fireshot-capture-280-peripleketai-to-mystirio_-dolofonithike-o-epikefalis-tis-ereynitikis-o_-thesecretrealtruth.webp
fakenews-germanos-koronoios.jpg

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ