- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα πολυκαταστήματα Macy's βάζουν σε τεχνική ανεργία 130.000 εργαζόμενους
Τα μέτρα για τον κορωνοϊό έπληξαν ακόμα περισσότερο τον όμιλο
ΗΠΑ: Σε τεχνική ανεργία βγαίνουν οι εργαζόμενοι των καταστημάτων στον όμιλο Macy's λόγω κορωνοϊού.
Ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 ότι ο όμιλος Macy's θέτει σε τεχνική ανεργία τη μεγάλη πλειονότητα των 130.000 υπαλλήλων του λόγω κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα καταστήματά του. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του «με το ελάχιστο δυναμικό» σε όλα τα καταστήματα Macy’s, Bloomingdale’s και Bluemercury. «Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας θα τεθεί σε τεχνική ανεργία από αυτήν την εβδομάδα» πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εταιρεία απασχολούσε περίπου 130.000 ανθρώπους.
Ο όμιλος, η «ναυαρχίδα» του οποίου βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει να καταβάλει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο. Οι υπάλληλοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται είναι εκείνοι που απασχολούνται στο διαδικτυακό εμπόριο, στη διανομή και στα τηλεφωνικά κέντρα (για παράδειγμα, στην εξυπηρέτηση πελατών).
Η εταιρεία έκλεισε όλα τα καταστήματά της από τις 18 Μαρτίου, γεγονός που οδήγησε στην πτώση των εσόδων, μολονότι συνεχίζει τη δραστηριότητά της στις διαδικτυακές αγορές. Για να παραμείνει βιώσιμη, υιοθέτησε σειρά μέτρων, ανέβαλε τη διανομή μερισμάτων, πάγωσε τις νέες προσλήψεις, ακύρωσε παραγγελίες και ζήτησε πρόσβαση σε όλες τις πιστωτικές γραμμές που της χορηγούν οι τράπεζες. Σκοπεύει επίσης να λάβει ακόμη πιο δραστικά μέτρα, τα οποία προς το παρόν δεν έχει διευκρινίσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.