Κοσμος

Σοϊλού: Μετά τον κορωνοϊό οι μετανάστες θα φύγουν

Προκαλεί εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας για το Προσφυγικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο
Σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Νέο προκλητικό μήνυμα του Τούρκου ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού προς Ελλάδα και Ευρώπη: Μετά τον κορωνοϊό, οι μετανάστες θα φύγουν από την Τουρκία.

Να μην εφησυχάζουν Ελλάδα και Ευρώπη για το Προσφυγικό υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Σοϊλού ανακοίνωσε κι επίσημα την αποχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών από την περιοχή Παζάρκουλε, στην Αδριανούπολη, με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού. «Να σας αποκαλύψω πως στην Αδριανούπολη χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκουλε. Πήραμε τους πρόσφυγες και τους πήγαμε σε 9 πόλεις. Τους φιλοξενούμε και σε κέντρα επαναπροώθησης. Μέχρι τα ξημερώματα κάναμε επιχείρηση και απομακρύναμε 5800 πρόσφυγες».

Ο Τούρκος υπουργός διευκρίνισε πως η Τουρκία με τη λήξη της κρίσης του κορωνοϊού θα συνεχίσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες και στους μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. «Εμείς το κάναμε αυτό για προληπτικούς λόγους. Όμως κανένας να μην εφησυχάσει. Μόλις τελειώσει αυτή η επιδημία και το ρίσκο αυτό, οποιοσδήποτε θα θελήσει να πάει στο Παζάρκουλε, εμείς δεν θα τον εμποδίζουμε. Δεν υπάρχει κάποια υποχώρηση ή αλλαγή στην πολιτική μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού μετά την αποχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών από τα σύνορα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ