Κοσμος

Μια Ιταλίδα σε καραντίνα – Το ημερολόγιο της Ελιζαμπέτα (video)

Η ειλικρινής, αστεία αφήγηση μιας κοινωνικής, ταξιδιάρας ψυχής που τώρα «Μένει Σπίτι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Coronavirus: this is what life in quarantine feels like - BBC REEL

Κορωνοϊός: Μια Ιταλίδα που ποτέ δεν έμενε μόνη στο σπίτι αφηγείται με αφοπλιστική ειλικρίνεια τι σημαίνει καραντίνα λόγω του φονικού κορωνοϊού.

Η Ελιζαμπέτα Αμπράμι είναι 32 ετών, ελεύθερη, λατρεύει τα ταξίδια, τις κοινωνικές εξόδους με φίλους, τα πάρτι… τη ζωή. Σήμερα, όπως και όλοι οι συμπολίτες στην Ιταλία, βρίσκεται απομονωμένη στο διαμέρισμά της στη Ρώμη. Αφηγείται με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο BBC Reel πόσο άλλαξε η ζωή της. Είναι το ημερολόγιο της πρώτης εβδομάδας σε καραντίνα και με χιουμοριστικό τρόπο η Ελιζαμπέτα μοιράζεται τους φόβους και τις ελπίδες της απέναντι στην πανδημία που έχει εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία στην Ιταλία.

Χθες Παρασκευή ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν 86.498. Οι νεκροί έφτασαν τους 9.134. Παράλληλα, 10.950 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 80.539 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 8.215 άνθρωποι ενώ 10.361 είχαν ιαθεί. Όπως λέει και η Ελιζαμπέτα Αμπράμι η κατάσταση στη Ρώμη γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ