Κοσμος

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το ιστορικό πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων

Τα χρήματα θα διατεθούν για να σωθεί η αμερικανική οικονομία από τους κραδασμούς που προκαλεί η επιδημία Covid-19.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την απόφαση για το ιστορικό πακέτο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά του κορωνοϊού
H Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την απόφαση για το ιστορικό πακέτο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά του κορωνοϊού/© EPA/ERIK S. LESSER

«Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το πακέτο-μαμούθ των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά του κορωνοϊού.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι εγκρίθηκε το ιστορικό πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 το ιστορικό πακέτο στήριξης που θα βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να μην εγκλωβιστεί σε παρατεταμένη ύφεση λόγω κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραπ στηρίζει αυτό το σχέδιο, το μεγαλύτερο που έχει εγκριθεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νομοσχέδιο θα σταλεί στον Λευκό Οίκο προκειμένου να το επικυρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ και να γίνει νόμος του κράτους.

Πολλοί βουλευτές πήγαν στην Ουάσινγκτον από κάθε γωνιά των ΗΠΑ αποκλειστικά για να ψηφίσουν τα μέτρα αυτά, που είχαν ήδη εγκριθεί ομόφωνα (96-0) από τη Γερουσία τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη. Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποστολή μιας επιταγής ύψους 1.200 δολαρίων σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες, βοήθεια ύψους περίπου 400 δισεκατομμυρίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους μεγάλους ομίλους.

Επίσης, θα χορηγηθούν 100 δισεκατομμύρια δολάρια στα νοσοκομεία και θα αποδεσμευτούν άλλα 30 για τη χρηματοδότηση ερευνών για εμβόλια και θεραπείες του Covid-19. Παράλληλα, ποσό ύψους 25 δισεκ. δολαρίων θα χορηγηθεί σε αεροπορικές εταιρείες. Προβλέπονται, ακόμη, δανειακές εγγυήσεις για τις εταιρείες αυτές.

Το πακέτο στήριξης εγκρίθηκε διά βοής από τους βουλευτές οι οποίοι, προκειμένου να τηρήσουν τις… αποστάσεις μεταξύ τους (όπως συστήνουν οι ειδικοί λόγω της πανδημίας) είχαν κατ’ εξαίρεση καθίσει μέχρι και στους εξώστες του κοινού.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε οργισμένος να αποπεμφθεί από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ο βουλευτής Τόμας Μάσι, ο οποίος απειλούσε να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, κάτι που ενδεχομένως θα καθυστερούσε την έγκριση του νομοσχεδίου.

«Θέλει μόνο να διαφημιστεί. Δεν μπορεί να το εμποδίσει, μόνο να καθυστερήσει (την ψηφοφορία), κάτι που είναι ταυτόχρονα επικίνδυνο και ασύμφορο» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ