Κοσμος

Αισιόδοξη εκτίμηση από την Ιταλία για μείωση των κρουσμάτων

Από τον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αισιόδοξη εκτίμηση από την Ιταλία για μείωση των κρουσμάτων
Νάπολη © EPA CESARE ABBATE

Σταθερή μείωση των κρουσμάτων ανακοίνωσε ότι αναμένει ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας στην Ιταλία, Ατίλιο Φοντάνα

Νότα αισιοδοξίας στην Ιταλία, από τις δηλώσεις του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, της ιταλικής περιφέρειας που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία, ότι «επίκειται σταθερή μείωση των κρουσμάτων» του κορωνοϊού. Ο Φοντάνα, μάλιστα, δήλωσε ότι «και οι σημερινοί αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχει μείωση».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η περιφέρεια της Λομβαρδίας σκοπεύει να αυξήσει τα τεστ για την ανίχνευση του ιού. Από σήμερα και το εξής, θα γίνονται και σε όσους ασθενείς παρουσιάζουν ένα μόνο ύποπτο σύμπτωμα της ασθένειας.

Παράλληλα ο Φοντάνα είπε ότι, βάσει των στοιχείων που έλαβε από τις τηλεφωνικές εταιρίες και τα οποία αφορούν τις κλήσεις μέσω κινητού, οι μετακινήσεις των κατοίκων της Λομβαρδίας μειώθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα κατά 7%.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας ανέφερε ακόμη ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα εγκαινιαστούν οι νέες νοσοκομειακές πτέρυγες για ασθενείς με Covid-19 στην πρώην έκθεση του Μιλάνου, οι οποίες θα εξαρτώνται από την πανεπιστημιακή πολυκλινική της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ