Κοσμος

Πρόκληση Σοϊλού: Βομβαρδίσαμε τον Έβρο με σφαίρες και βόμβες αερίου

«Βομβαρδίσαμε την άλλη πλευρά με σφαίρες και βόμβες αερίων επί ώρες. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουλεϊμάν Σοϊλού
Σουλεϊμάν Σοϊλού © EPA/AHMET BOLAT / POOL

Συνεχίζει τις προκλήσεις και τα fake news ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι βομβάρδισαν με βόμβες αερίου τον Έβρο.

Ακάθεκτος στη γραμμή των προκλητικών δηλώσεων και των fake news συνεχίζει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις βοβμάρδισαν τις ελληνικές στον Έβρο με σφαίρες και βόμβες αερίων

«Τα ελληνικά στρατεύματα παρενοχλούν τα δικά μας. Εμείς ανταποδώσαμε 10 φορές περισσότερα προς την Ελλάδα. Βομβαρδίσαμε την άλλη πλευρά με σφαίρες και βόμβες αερίων επί ώρες. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά» δήλωσε σύμφωνα με τη μετάφραση του ΑΝΤ1 για την κατάσταση στις Καστανιές του Έβρου.

Παράλληλα υποστήριξε ψευδώς πως περισσότεροι από 150.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, λέγοντας: «Από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο από τις 28/2 και μετά, πέρασαν προς την Ευρώπη 148.360 άτομα. Και 2.300 πέρασαν από το Αιγαίο. Συνολικά πέρασαν 150.600 άτομα. Αυτή τη στιγμή περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στη συνοριακή πύλη στις Καστανιές. Τους καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, μεταξύ των οποίων τρία γεύματα τη μέρα, ανάγκες υγείας και απολύμανση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ