Κοσμος

Κορωνοϊός: Έβδομος νεκρός στη Ρουμανία

Άνδρας, 65 ετών με χρόνιες παθήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στο Βουκουρέστι
Τα ντελίβερι επιτρέπονται στη Ρουμανία © EPA/ROBERT GHEMENT

Ρουμανία: Το έβδομο θύμα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι Αρχές. Άνδρας 65 ετών με χρόνιες παθήσεις.

Η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) ανακοίνωσε το έβδομο θύμα του νέου κορωνοϊού στη Ρουμανία. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 65 ετών, ο οποίος έπασχε από χρόνιες παθήσεις και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Στο μεταξύ, η ρουμανική κυβέρνηση εγκαινίασε μία διαδικτυακή πλατφόρμα (cemafac.ro) για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τα συμπτώματα του κορονοϊού. Η πλατφόρμα αποτελεί έναν απλό και πρακτικό οδηγό που βασίζεται στα πιθανά σενάρια, τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ο πληθυσμός.

«Αυτή η πλατφόρμα θα καθοδηγήσει τους πολίτες και θα τους ενημερώσει για τα μέτρα που απαιτούνται, προκειμένου να προστατέψουν καλύτερα τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και το σύνολο του πληθυσμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της GCS. Η διαδικτυακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε από την Αρχή Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων και τον μη κυβερνητικό οργανισμό «Code for Romania». Ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στη Ρουμανία ήταν καρκινοπαθής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ