- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τραμπ: «Θυσιάζει» την καραντίνα για να «σώσει» την οικονομία του
Ακόμα κι αν οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό συνεχίσουν να αυξάνονται
Πρόθυμος ο Ντόναλντ Τραμπ να άρει τα περιοριστικά μέτρα για τον νέο κορωνοϊό για να «σώσει» την αμερικανική οικονομία.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει πρόθυμος να άρει τα μέτρα της καραντίνα με στόχο την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας εντός των επόμενων εβδομάδων και όχι μηνών ακόμα κι αν ο απολογισμός των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό συνεχίσει να αυξάνεται. Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σε τρεις εβδομάδες είναι διατεθειμένος να άρει το μέτρο του περιορισμού, προκειμένου να επανεκκινηθεί η αμερικανική οικονομία και να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά. «Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Κλείστε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «θα δούμε τι θα γίνει».
Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι θα κάνει ένα οι υγειονομικές αρχές τού ζητήσουν να μην άρει τα περιοριστικά μέτρα και να «θυσιάσει» την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Στο μεταξύ, ένας δημοσιογράφος διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο φέρεται ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε απόψε η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου. Το γεγονός αυτό θέτει ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι ασφαλείς οι καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες συγκεντρώνονται δεκάδες δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην ίδια αίθουσα.
Η Ένωση δεν αποκάλυψε το όνομα του ύποπτου κρούσματος. Ανέφερε μόνο ότι βρίσκεται σε επαφή με τον γιατρό του Λευκού Οίκου και το μέσο ενημέρωσης όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος αυτός.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες 557 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα του Covid-19 αγγίζουν τις 44.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Johns Hopkins για τον απολογισμό των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.