Κοσμος

Τραμπ: «Θυσιάζει» την καραντίνα για να «σώσει» την οικονομία του

Ακόμα κι αν οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό συνεχίσουν να αυξάνονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Donald Trump dismisses coronavirus as a 'purely medical problem'

Πρόθυμος ο Ντόναλντ Τραμπ να άρει τα περιοριστικά μέτρα για τον νέο κορωνοϊό για να «σώσει» την αμερικανική οικονομία.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει πρόθυμος να άρει τα μέτρα της καραντίνα με στόχο την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας εντός των επόμενων εβδομάδων και όχι μηνών ακόμα κι αν ο απολογισμός των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό συνεχίσει να αυξάνεται. Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σε τρεις εβδομάδες είναι διατεθειμένος να άρει το μέτρο του περιορισμού, προκειμένου να επανεκκινηθεί η αμερικανική οικονομία και να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά. «Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Κλείστε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι θα κάνει ένα οι υγειονομικές αρχές τού ζητήσουν να μην άρει τα περιοριστικά μέτρα και να «θυσιάσει» την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, ένας δημοσιογράφος διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο φέρεται ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε απόψε η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου. Το γεγονός αυτό θέτει ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι ασφαλείς οι καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες συγκεντρώνονται δεκάδες δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην ίδια αίθουσα.

Η Ένωση δεν αποκάλυψε το όνομα του ύποπτου κρούσματος. Ανέφερε μόνο ότι βρίσκεται σε επαφή με τον γιατρό του Λευκού Οίκου και το μέσο ενημέρωσης όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος αυτός.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες 557 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα του Covid-19 αγγίζουν τις 44.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Johns Hopkins για τον απολογισμό των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ