Κοσμος

Κορωνοϊός: Τώρα σε καραντίνα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Τζόνσον κλείνει τα πάντα και ανακαλύπτει το «μένουμε σπίτι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Το Λιονδίνο κατεβάζει ρολά με εντολή Τζόνσον © EPA/ANDY RAIN

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ζητά από τους Βρετανούς να μείνουν σπίτι. Κλείνουν μπαρ, παμπ, όλα.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τους ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ, παμπ, εστιατορίων, γυμναστηρίων κι άλλων χώρων μαζικών συναθροίσεων να κλείσουν τις επιχειρήσεις το γρηγορότερο δυνατό και κυρίως από αύριο Σάββατο να κατεβάσουν ρολά για να μπορέσει η χώρα να θέσει υπό έλεγχο τη διάδοση και μετάδοση του νέου κορωνοϊού. Ζήτησε επίσης να κλείσουν κινηματογράφοι, θέατρα κι όλα τα κέντρα αναψυχής.

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες του που συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως το Λονδίνο, ο Μπόρις Τζόνσον είπε: «Μπορεί απόψε να μπείτε στον πειρασμό να βγείτε έξω, σας παρακαλώ μην το κάνετε. Μπορεί να πιστεύετε ότι είστε ανίκητοι αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα κολλήσετε. Κι αν δεν προσβληθείτε μπορεί να γίνετε φορέα του νέου κορωνοϊού και να το μεταδίδετε. Θέλουμε όσο μπορείτε να μείνετε σπίτι».

Σε μια ολική μεταστροφή ο Βρετανός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους νέους να αποφύγουν να διοργανώνουν πάρτι στο σπίτι για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους συγγενείς τους.

Coronavirus: Boris Johnson and Rishi Sunak give daily update as UK schools close – watch live


Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ρισί Σουνάκ ανακοίνωσε μέτρα για την πλήρη προστασία των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων και εργοδοτών που πλήττονται από την κρίση με τον νέο κορωνοϊό.

Ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τους 177 νεκρούς καθώς άλλοι 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19 το τελευταίο 24ωρο ενώ το Λονδίνο βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιβολή της ολικής απαγόρευσης μετακινήσεων. Από τους 40 θανάτους των τελευταίων 24 ωρών, οι 18 καταγράφηκαν στο Λονδίνο. Η ανακοίνωση της καραντίνας από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, θεωρούταν σήμερα μονόδρομος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ