Κοσμος

Βουλγαρία - Κορωνοϊός: Άδεια στον στρατό να ασκεί βία σε «απείθαρχους»

«Πράσινο» φως από το Κοινοβούλιο στη Σόφια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Βουλγαρία: Δόθηκε άδεια στον στρατό να βγει στους δρόμους και να ασκεί βία σε «απείθαρχους» του κορωνοϊού
Κορωνοϊός στη Βουλγαρία: Δόθηκε άδεια στον στρατό να βγει στους δρόμους και να ασκεί βία σε «απείθαρχους» του κορωνοϊού/© EPA/VASSIL DONEV

Στη Βουλγαρία κατεβάζουν τον στρατό στους δρόμους, με άδεια να χτυπά «απείθαρχους» του κορωνοϊού.

Το ελεύθερο στις Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν σωματική βία σε «απείθαρχους» του κορωνοϊού στη Βουλγαρία, εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί απολύτως απαραίτητο, έδωσε το Κοινοβούλιο της Σόφιας. Η συνεδρίαση για τον κορωνοϊό ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαρτίου και ήταν τεταμένη.

Όπως αποφασίστηκε, Στρατός, Αεροπορία και Ναυτικό ενεργοποιούνται για να βοηθήσουν στην εφαρμογή των μέτρων εναντίον της επιδημίας κορωνοϊού, τα οποία περιλαμβάνουν περιορισμό στο ελάχιστο των μετακινήσεων. Μεταξύ άλλων οι στρατιώτες μπορούν να σταματούν οχήματα και ανθρώπους και να πραγματοποιούν ελέγχους. Εφόσον εντοπιστεί κάποια παράβαση, έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν βία στον παραβάτη και να τον ακινητοποιήσουν μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με τη live ενημέρωση στο νέο site της Athens Voice για τον κορωνοϊό (athensvoice.gr/koronoios), στη Βουλγαρία αυτήν τη στιγμή έχουν εντοπιστεί 129 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ τρεις ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Ένας ιός δεν μπορεί να νικηθεί με ένα αυτόματο όπλο» είπε ο Κρουμ Ζάρκοφ από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ένας από τους 55 βουλευτές που καταψήφισαν το μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το αβάσιμο. Εν τούτοις, το μέτρο εγκρίθηκε με 89 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 2 αποχές, και πλέον ο στρατός στη Βουλγαρία μπορεί να ασκεί βία σε «απείθαρχους» του κορωνοϊού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ