Κοσμος

Κορωνοϊός: 177 νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο – 40 σε 24 ώρες

Το Λονδίνο οδεύει για καραντίνα και ολική απαγόρευση μετακινήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Η έρημη πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο © EPA/WILL OLIVER

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε 40 άνθρωπους από τον νέο κορωνοϊό σε μία ημέρα. Συνολικά τα θύματα έφτασαν τα 184.

Ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τους 177 νεκρούς καθώς άλλοι 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19 το τελευταίο 24ωρο ενώ το Λονδίνο βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιβολή της ολικής απαγόρευσης μετακινήσεων.

Από τους 40 θανάτους των τελευταίων 24 ωρών, οι 18 καταγράφηκαν στο Λονδίνο, όπου εντός της ημέρας θα λάβουν εντολή να σταματήσουν τη λειτουργία τους όλες οι παμπ, εστιατόρια και άλλες αίθουσες καθώς η μετάδοση του κορωνοϊού συνεχίζεται. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, απηύθυνε έκκληση στους Λονδρέζους να σταματήσουν την αλόγιστη και μη απαραίτητη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.



Η σημερινή πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 27% σε 24 ώρες. Μία ημέρα πριν την Πέμπτη το Ηνωμένο Βασίλειο είχε κάνει ανακοίνωση για 144 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Όλα τα θύματα του Covid-19 ήταν ηλικίας από 50 έως 99 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια ώρα περιοχή στα Μίντλαντς της κεντρικής Αγγλίας βρέθηκε δεύτερο hotspot του νέου κορωνοϊού με τις υγειονομικές αρχές να δηλώνουν «άγνοια» πώς και γιατί καταγράφονται τόσα κρούσματα στην περιοχή. Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι έως και 1,4 Βρετανοί μπορεί να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ