Κοσμος

Ιταλίδα γιατρός - Κορωνοϊός: Δυστυχώς, επιλέγουμε ποιον θα σώσουμε

Χειρουργός σε νοσοκομείο στην πόλη Τρεβίλιο καταγγέλλει ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις - Η δύσκολη επιστροφή στο σπίτι όπου την περιμένουν παιδιά και σύζυγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλίδα γιατρός που μάχεται τον κορωνοϊο, αποκαλύπτει: Είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέγουμε ποιους ασθενείς θα σώσουμε
Ιταλίδα γιατρός που μάχεται τον κορωνοϊο, αποκαλύπτει: Είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέγουμε ποιους ασθενείς θα σώσουμε/© Pixabay

«Στο σπίτι δεν μπορώ να αγκαλιάσω τα παιδιά μου» αναφέρει Ιταλίδα γιατρός που μάχεται τον κορωνοϊό, και αποκαλύπτει πως γίνεται επιλογή ασθενών στα νοσοκομεία.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην Ιταλία δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό. Με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσουν τους 3.400 και τα συνολικά κρούσματα τα 41.000, η κατάσταση στην Ιταλία με τον κορωνοϊό παραμένει απελπιστική. Ιταλίδα γιατρός αποκαλύπτει πόσο έχει αλλάξει η ζωή της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων αναγκάστηκε να κόψει τα μακριά ξανθά μαλλιά της, τα οποία έφθαναν μέχρι τη μέση της, προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες μεταφοράς του επικίνδυνου ιού στο σπίτι της, όπου την περιμένουν κάθε βράδυ τα παιδιά και ο σύζυγός της.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, η L.B., 50 ετών, αποκαλύπτει ότι φορά μάσκα και στο σπίτι, ενώ δεν μπορεί να τους πάρει αγκαλιά, καθώς μπορεί να μην έχει συμπτώματα αλλά δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή να βρεθεί θετική στον κορωνοιό. Εργαζόμενη ως χειρουργός σε νοσοκομείο στην πόλη Τρεβίλιο, εξηγεί: «Όταν πλησιάζω στο σπίτι ειδοποιώ τον σύζυγό μου, να κρατήσει τα παιδιά μακριά από μένα. Πάω κατευθείαν στο μπάνιο και βάζω ό,τι φορώ στο πλυντήριο. Κάθομαι κάτω από το ντους για 40 λεπτά και τρίβω το σώμα μου με νερό και σαπούνι. Ύστερα ξαναφοράω τη μάσκα και κρατάω τα παιδιά μου σε απόσταση».

Όπως εκμυστηρεύεται, ακόμα και στο σπίτι, ο νους της τρέχει στο νοσοκομείο, ενώ από μπροστά της περνούν διαρκώς εικόνες από τους διαδρόμους και τους θαλάμους με ασθενείς κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Επιλέγουμε ασθενείς στα νοσοκομεία, καταγγέλλει Ιταλίδα γιατρός

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Ιταλίδα γιατρός ξεσπά για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, που δεν επιτρέπουν τόσο στην ίδια όσο και σε συναδέλφους της να προσφέρουν όσα θα ήθελαν στους ασθενείς με κορωνοϊό.

«Είμαστε γεμάτοι οργή. Δεν έχουμε όσα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλον τον κόσμο, αλλά και για να προστατευτούμε. Ο ασθενής παθαίνει ανακοπή και ξεκινάς αμέσως ανάνηψη, γιατί σαν γιατρός δεν μπορείς να τον αφήσεις να πεθάνει. Εκείνος σε κοιτάει. Και όταν πρέπει να τον διασωληνώσεις; Έχεις σωλήνα, αλλά δεν έχεις αναπνευστήρα. Οπότε; Ηλικία και κατάσταση της υγείας παίζουν βασικό ρόλο στην επιλογή. Θα διασωληνώσουμε έναν 40άρη. Αν πάω, όμως, εγώ στο νοσοκομείο και είμαι διαβητική, προηγείται αυτός. Μιλάμε για ανθρώπους που, αν είχαμε όσα χρειαζόμαστε, θα κατάφερναν να ζήσουν» ξεκαθαρίζει η Ιταλίδα γιατρός για την κατάσταση στα νοσοκομεία με τον κορωνοϊό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ