Κοσμος

Όχι, η Ιταλία ΔΕΝ εξέδωσε αφίσα με μέτρα προστασίας για τον νέο κορωνοϊό στα γραικάνικα

Η Ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε πρόσφατα μια ενημερωτική αφίσα για μέτρα πρόληψης που μπορούν να ακολουθήσουν οι πολίτες για προστασία από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
italia-metra-koronoios-graikanika.jpg

Δεν είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί ότι η Ιταλία εξέδωσε αφίσα με μέτρα προστασίας για τον νέο κορωνοϊό στα γραικάνικα.

Ισχυρισμός: Η Ιταλική κυβέρνηση έφτιαξε αφίσα ενημέρωσης των πολιτών για τον νέο κορωνοϊό στα Γραικάνικα.

Συμπέρασμα: Η υπό εξέταση αφίσα κυκλοφόρησε από την Ιταλική κυβέρνηση μόνο στα Ιταλικά και στα Αγγλικά. Αυτή την αφίσα χρησιμοποίησε ως βάση ένας ελληνόφωνος (γραικάνικος) σύλλογος της Καλαβρίας στην Ιταλία για να μεταφράσει το κείμενο στα γραικάνικα. Εν ολίγοις η μεταφρασμένη αφίσα αποτελεί έργο ιδιωτών όχι κρατική πρωτοβουλία.

ΨΕΥΔΕΣ

Διάφορα δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα κάνουν λόγο για αφίσα την οποία έφτιαξε η Ιταλική κυβέρνηση ως εργαλείο ενημέρωσης των πολιτών για τον νέο κορωνοϊό την οποία έκαναν διαθέσιμη και στην γραικάνικη διάλεκτο. Αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

Παραδείγματα: zougla.grthecaller.grpontos-news.grcretalive.grefxinospontos.grevrytanika.grsigmalive.comparakritika.gr

Τι ισχύει

Η Ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε πρόσφατα μια ενημερωτική αφίσα για μέτρα πρόληψης που μπορούν να ακολουθήσουν οι πολίτες για προστασία από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. [πηγή]

image-17-983x1024.webp

Όπως φαίνεται όμως από την περιήγηση στη σχετική σελίδα, οι μόνες γλώσσες στις οποίες είναι διαθέσιμη η αφίσα είναι η Ιταλική και η Αγγλική. [πηγή 1][πηγή 2]

image-18-819x1024.webp

image-19-819x1024.webp

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ