Κοσμος

Κορωνοϊός: Ζήτημα ημερών η καραντίνα στο Λονδίνο

Νέα περιοριστικά μέτρα έρχονται, μετά την «ανοσία της αγέλης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Μόνο τα φώτα φέγγουν στο πολύβουο Πικαντίλι Σέρκους © EPA/NEIL HALL

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν αποκλείει να τεθεί σε καραντίνα το Λονδίνο για να περιοριστεί η διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Ζήτημα ημερών θεωρείται η επιβολή καραντίνας στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου που αριθμεί 104 νεκρούς και 2.626 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Επικαλούμενη πολλές πηγές η βρετανική Mirror δημοσιεύει ότι οι περιορισμοί που θα επιβληθούν τις επόμενες ημέρες στο Λονδίνο θα είναι δραστικοί καθώς ο Covid-19 θα «χτυπήσει» την πρωτεύουσα.

Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται να προχωρήσει στη λήψη έκτακτων νομοθετικών μέτρων αύριο Πέμπτη που θα περιλαμβάνουν το «κλείσιμο» υπηρεσιών και την «απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων και συναθροίσεων» όπου το επιλέξει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το επονομαζόμενο «Νομοσχέδιο για τον Κορωνοϊό» ενδέχεται να εισηγηθεί μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων ακόμα και τον τερματισμό της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί σε καραντίνα το Λονδίνο και τόνισε ότι «περαιτέρω και άμεσα» μέτρα ενδέχεται να είναι απαραίτητα. Πρόκειται για μια μεταστροφή από τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης» την οποία ακολουθούσε μέχρι πρότινος πιστά ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ