Κοσμος

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κάμφθηκε η αντίσταση του Τζόνσον – Σταματούν την Παρασκευή μέχρι νεωτέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηνωμένο Βασίλειο, σχολεία
Κλείνουν λόγω κορωνοϊού όλα τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο © EPA/NEIL HALL

Κλείνουν τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την έξαρση του κορωνοϊού. Πώς μεταπείστηκε ο Μπόρις Τζόνσον;

Κλείνουν όλα τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Παρασκευή και μέχρι νεωτέρας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και των θυμάτων του νέου κορωνοϊού. Αρχικά στο μέτρο του τερματισμού της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προχώρησαν η Σκωτία και η Ουαλία και πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι το ίδιο θα πράξουν η Αγγλία και η Βόρεια Ιρλανδία. 

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Γκάβιν Γουίλιαμσον επιβεβαίωσε το κλείσιμο των σχολείων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο διευκρινίζοντας ότι οι διακοπές του Πάσχα μετακινήθηκαν νωρίτερα σε μια προσπάθεια να μη μειωθεί στο ελάχιστο η απώλεια μαθημάτων από τη σχολική χρονιά. 

Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί από τον Covid-19 είναι αυτήν τη στιγμή 104 στο Ηνωμένο Βασίλειο. 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες από τον νέο κορωνοϊό. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 2.626 καταγράφοντας αύξηση 676 περιστατικών σε μια μέρα. 

«Μόλις κλείσουν οι πύλες των σχολείων το απόγευμα της Παρασκευής, θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την επόμενη ενημέρωση», είπε ο υπουργός Παιδείας ενώ διευκρίνισε ότι κάποια σχολεία θα λειτουργήσουν σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες και ειδικές περιστάσεις.  

Η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μπόρις Τζόνσον αντιστεκόταν στην ιδέα του κλεισίματος των σχολείων γιατί πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έπρεπε να μείνουν σπίτι με τα παιδιά τους εάν τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλειναν. Και ο Τζόνσον τους ήθελε στα νοσοκομεία. 

Watch again: Boris Johnson says UK schools will close until further notice

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ