Κοσμος

Κορωνοϊός: 676 νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα ραγδαία αύξηση σε 24 ώρες – Συνολικά 2.626 τα επιβεβαιωμένα περιστατικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Το εμβληματικό μετρό του Λονδίνου πιο άδειο από ποτέ © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Δραματική η κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. 676 νέα κρούσματα σε μία μέρα, 2.626 συνολικά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αριθμεί αυτήν τη στιγμή 2.626 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καθώς ο αριθμός των θετικών στον Covid-19 ατόμων αυξήθηκε κατά 676 μέσα σε μια ημέρα. Είναι η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού μέχρι στιγμής.

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο ιό. Η Σκωτία σήμερα επιβεβαίωσε το τρίτο περιστατικό θανάτου από τον Covid-19. Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου θα ανακοινώσει εντός της ημέρας το επικαιροποιημένο απολογισμό των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό φέρεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου 55.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να γίνουν φορείς του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Την ίδια ώρα Σκωτία και Ουαλία πήραν την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία την Παρασκευή καθώς αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Σε Αγγλία και Βόρεια Ιρλανδία τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει εντός της ημέρας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ