Κοσμος

Νέα Υόρκη: Τα τεστ κορωνοϊού δεν είναι για τους πλούσιους NBAers

«Βέλη» μέσω twitter από τον Μπιλ Ντε Μπλάσιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Επίθεση του δημάρχου της Νέας Υόρκης στους ΝΒΑερς
Κορωνοϊός: Επίθεση του δημάρχου της Νέας Υόρκης στους ΝΒΑερς ©EPA/JASON SZENES

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έκανε «επίθεση» στους παίκτες του ΝΒΑ που κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό πρώτοι, παρά την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει από ασθενείς.

Ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο, δήμαρχος της Νέας Υόρκης, έκανε μια ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σε σχέση με τα τεστ για τον κορωνοϊό και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη. Με αφορμή το γεγονός ότι παίκτες της ομάδας του ΝΒΑ, Μπρούκλιν Νετς, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ο δήμαρχος έθιξε ένα σημαντικό ζήτημα.

Ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο «αναρωτήθηκε» πώς οι παίκτες της κορυφαίας λίγκας έχουν την δυνατότητα να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊού πιο γρήγορα από όλους τους άλλους. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, αλλά με όλο το σεβασμό, μια ολόκληρη ομάδα ΝΒΑ δεν θα έπρεπε να κάνει το τεστ για κορωνοϊό, ενώ υπάρχουν σοβαρά ασθενείς, που περιμένουν για το τεστ. Τα τεστ δεν θα έπρεπε να είναι για τους πλούσιους, αλλά για τους αρρώστους».

Πάντως, προς διάψευση του δημάρχου, ο δημοσιογράφος του ESPN, Έιντριαν Βοϊναρόφσκι, επισήμανε πως οι παίκτες των Νετς, πλήρωσαν ιδιωτική εταιρεία για να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ