Κοσμος

Μεγάλη Βρετανία: 53 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Στα 1.551 τα θετικά κρούσματα στη χώρα - Φόβοι ότι το 80% των πολιτών μπορεί να «κολλήσει» τον ιό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Αυξάνονται οι νεκροί - Πληθαίνουν τα κρούσματα
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Αυξάνονται οι νεκροί - Πληθαίνουν τα κρούσματα/© EPA/NEIL HALL

Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία - Υπάρχουν πολλά κρούσματα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα

Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ. Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο υπουργός είπε ότι έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής θετικοί στον κορωνοϊό 1.543 άνθρωποι.

Στη Μεγάλη Βρετανία δεν γίνονται συστηματικές εξετάσεις για τον ιό και η κυβέρνηση παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος. «Χωρίς δραστικές ενέργειες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε πέντε με έξι ημέρες» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη έγγραφα των βρετανικών υπηρεσιών υγείας, έγραψε ότι μέχρι και το 80% των Βρετανών μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα χρειάζονταν νοσηλεία σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι. Τα έγγραφα αυτά περιγράφουν «το χειρότερο σενάριο και αυτό δεν σημαίνει πως περιμένουμε κάτι τέτοιο», αντέδρασε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ