Κοσμος

Ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει θέση στο Twitter για τον κορωνοϊό

Καμία υπερβολή στα μέτρα πρόληψης - Σώζουν ζωές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Μπαράκ Ομπάμα για τα μέτρα πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού © EPA/FAZRY ISMAIL

Καμία υπερβολή στην απόφαση απαγόρευσης των μαζικών συγκεντρώσεων δηλώνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα πήρε θέση στο Twitter για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται στη χώρα του και σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού υπογραμμίζοντας ότι η αντίδραση δεν είναι υπερβολική. Τουναντίον σώζει ζωές.

Παραθέτοντας γράφημα της ιστοσελίδας Vox ο Μπαράκ Ομπάμα γράφει: «Εάν τυχόν έχετε αμφιβολίες και θεωρείτε υπερβολικό το μέτρο όπως η απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων (κι εγώ αγαπώ το μπάσκετ), διαβάστε αυτό το χρήσιμο γράφημα, το οποίο εξηγεί γιατί αυτά τα προληπτικά μέτρα μπορούν να επιβραδύνουν τη διάδοση του νέου κορωνοϊού και να σώσουν ζωές. Πρέπει να αλληλοβοηθούμαστε».



Σύμφωνα με το Vox η μεγαλύτερη ανησυχία και αβεβαιότητα σε σχέση με τον νέο κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πόσο γρήγορα και σε τι έκταση μπορεί να διαδοθεί από εδώ και πέρα. Η Νάνσι Μέσιονερ του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε τα εξής στις 9 Μαρτίου: «Πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ κάποια στιγμή φέτος ή του χρόνου θα εκτεθούν στον νέο ιό». Ο επιδημιολόγος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Μαρκ Λίπσιτς χαρακτήρισε «πιθανό» να μολυνθεί το 20 με 60% του ενήλικου αμερικανικού πληθυσμού από τον Covid-19.

Προς το παρόν το ποσοστό θνησιμότητας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως κυμαίνεται στο 1%. Υπάρχει, όμως, το σενάριο των δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων θανάτων μόνο στις ΗΠΑ. Το στοίχημα και το διακύβευμα είναι η διάδοση του Covid-19. Αυτό που φοβούνται οι επιδημιολόγοι σε όλο τον κόσμο είναι εάν τα συστήματα υγείας θα αντέξουν μια «έκρηξη» της ασθένειας. Πιστεύουν πως δεν θα αντέξουν και τότε ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Ο περιορισμός των μετακινήσεων, η αυτοαπομόνωση είναι τα δύο μέτρα πρόληψης που θα κρίνουν πολλά για το μέλλον του κορωνοϊού και αυτό ακριβώς υπογραμμίζει ο Μπαράκ Ομπάμα στο τελευταίο του ποστάρισμα στο Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ