Κοσμος

Καλιφόρνια: Τέλος οι συγκεντρώσεις 250 ατόμων και άνω λόγω κορωνοϊού

Ποια προϋπόθεση πρέπει να τηρείται για να επιτρέπονται οι συναθροίσεις με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέσσερις νεκροί από κορωνοϊό στην Καλιφόρνια - Τέλος στις συγκεντρώσεις 250 ατόμων και άνω με απόφαση του κυβερνήτη
Τέσσερις νεκροί από κορωνοϊό στην Καλιφόρνια - Τέλος στις συγκεντρώσεις 250 ατόμων και άνω με απόφαση του κυβερνήτη/© EPA/JOHN G. MABANGLO

Κορωνοϊός: Απαγορεύονται πλέον οι συγκεντρώσεις 250 ατόμων και άνω στην Καλιφόρνια - Στους 4 οι νεκροί στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, με την κάθε πολιτεία να λαμβάνει νέα προληπτικά μέτρα για να μπει φρένο στην εξάπλωση του επικίνδυνου ιού. Όπως έγινε γνωστό, η Καλιφόρνια βάζει τέλος στις συγκεντρώσεις 250 ατόμων και άνω λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε πως απαγορεύεται πλέον κάθε συγκέντρωση που υπερβαίνει σε αριθμό τα 250 άτομα.

Ειδικοί στον τομέα της Υγείας και λοιμωξιολόγοι που συμβουλεύουν τις πολιτειακές αρχές στην Καλιφόρνια εκτίμησαν ότι οι μικρότερες εκδηλώσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν, εφόσον οι διοργανωτές εφαρμόζουν μέτρα για την απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Περισσότερα από 1.200 κρούσματα του SARS-CoV-2 έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και 38 θάνατοι. Στην Καλιφόρνια όπου μπήκε τέλος στις συγκεντρώσεις 250 ατόμων και άνω λόγω κορωνοϊού, καταγράφηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου ο τέταρτος θάνατος ασθενούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ