Κοσμος

Επίσημο: Πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία

Ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό - Ψάχνουν τον «ασθενή 0»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός
Κορωνοϊός/© EPA/DARREN ENGLAND

Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία, με τις αρχές της χώρας να αναζητούν τον «ασθενή 0».

Γεγονός είναι τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία. Ο διευθυντής του κέντρου για τις λοιμώδεις νόσους έδωσε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, επιβεβαιώνοντας την είδηση που είχαν μεταδώσει νωρίτερα βουλγαρικά ΜΜΕ για τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία. Όπως έγινε γνωστό, τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία είναι ένας άνδρας, ηλικίας 27 ετών και μια γυναίκα 75 ετών, οι οποίοι ΔΕΝ ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

«Σήμερα, δύο ασθενείς (...) εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό» είπε ο Τόντορ Κανταρντίεφ. Από τη μεριά του ο καθηγητής Βέντσεσλαβ Μουταφτσίσκι, επικεφαλής της εθνικής μονάδας πρόληψης του κορωνοϊού στη Βουλγαρία εξήγησε: «Δεν έχουν το τυπικό προφίλ: Δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό και δεν ήρθαν σε επαφή με άτομα που ταξίδεψαν». Και πρόσθεσε: «Συνεπώς, δεν έχουμε βρει τον ασθενή μηδέν».

Ο νεαρός άνδρας ζει στη βόρεια πόλη Πλέβεν και η γυναίκα στο Γκάμπροβο, στο κεντρικό τμήμα της Βουλγαρίας. Οι άνθρωποι με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή, υποβάλλονται επίσης σε εξέταση, ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ