Κοσμος

Εικόνες τραγωδίας στην Κίνα: Συντρίμμια το ξενοδοχείο του κορωνοϊού

Δεκάδες οι παγιδευμένοι, τεράστια η αγωνία των συγγενών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνα, κατάρρευση ξενοδοχείου
Ξενοδοχείο για ασθενείς του κορωνοϊού κατέρρευσε στην Κίνα © EPA/XIAO FAN

Κίνα: Το ξενοδοχείο Xinjia που κατέρρευσε ήταν πενταώροφο και διέθετε 80 δωμάτια για ασθενείς του κορωνοϊού.

Περίπου 70 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ενός πενταώροφου ξενοδοχείου που κατέρρευσε στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) της επαρχίας Φουτζιάν στην Κίνα σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι φωτορεπόερτερ απαθανατίζουν τις εικόνες τραγωδίας σε ένα κτίριο, το οποίο είχαν επιλέξει οι αρχές της Κίνας για την προστασία μέσω της απομόνωσης των θετικών στον ιό Covid-19 ατόμων. 

Το ξενοδοχείο Xinjia που κατέρρευσε χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κορωνοϊού , σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της χώρας People's Daily.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβερνητικής Beijing News δείχνει διασώστες με την ειδική πορτοκαλί στολή να σκαρφαλώνουν πάνω σε έναν σωρό από συντρίμμια και να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα που είχαν σπεύσει επί τόπου. 

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο ψηλό ήταν το κτίριο και τι προηγήθηκε της κατάρρευσης αλλά στη γύρω περιοχή βρίσκονται ισόγεια εμπορικά καταστήματα. Το κτίριο κατέρρευσε περίπου στις 7:30 μμ και διασώθηκαν 34 άνθρωποι μέσα στο επόμενο δίωρο, ανακοίνωσαν οι αρχές της Κουανγκτσόου. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων υπολογιζόταν σε 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Κίνα, κατάρρευση ξενοδοχείου
Το ξενοδοχείο ήταν πενταώροφο © EPA/XIAO FAN

Κίνα, κατάρρευση ξενοδοχείου
Πολλοί αγωνιούν για τους συγγενείς που βρίσκονταν σε καραντίνα στο εν λόγω ξενοδοχείο © EPA/XIAO FAN

Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο του κοροναϊού.

Κίνα, κατάρρευση ξενοδοχείου
34 μέχρι στιγμής οι διασωθέντες © EPA/XIAO FAN

Κίνα, κατάρρευση ξενοδοχείου
Οι διασώστες με προστατευτικές μάσκες λόγω κορωνοϊού © EPA/XIAO

Είπε ακόμη ότι όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους», πρόσθεσε. «Βρίσκομαι κι εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετριούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ