Κοσμος

Απειλεί ο Σοϊλού: Η Ελλάδα «δεν έχει δει ακόμη τίποτε»

Εκ νέου εκτοξεύει απειλές κατά της ελληνικής πλευράς για την κατάσταση στον Έβρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών Τουρκίας
Νέες απειλές από τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας © EPA/AHMET BOLAT

Νέες απειλητικές δηλώσεις από υπουργό της Τουρκίας. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι η «Ελλάδα δεν έχει δει ακόμη τίποτα» στον Έβρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού απειλεί και δυναμιτίζει την ήδη έκρυθμη κατάσταση στον Έβρο λέγοντας ότι η Ελλάδα «δεν έχει δει ακόμη τίποτε».

Στο μεταξύ στις Καστανιές από χθες τα μεσάνυχτα αλλά και σήμερα το πρωί οι τουρκικές δυνάμεις «πνίγουν» την περιοχή με συνεχείς ρίψεις χημικών προκειμένου να αναγκαστούν οι μετανάστες να περάσουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος. Οι ελληνικές δυνάμεις με τη συνδρομή του τοπικού πληθυσμού έχουν αποτρέψει κάθε απόπειρα παράνομης εισόδου από τα ελληνικά σύνορα.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού εμμένει επίσης στο αφήγημα ότι η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται μετανάστες:  «Προσπάθησαν να τους απωθήσουν και χθες, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας μας εμπόδισαν τις ενέργειές τους. Πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην άλλη πλευρά. Κι αυτή είναι μόνον η αρχή. Ο καιρός είναι ζεστός, έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα στον Έβρο. Αυτό που συνέβη ως τώρα δεν είναι τίποτε. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», δήλωσε σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Sabah.

Πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: «Οι μάσκες τους έπεσαν. Η ωμότητα αυτών που έδιναν μαθήματα ανθρωπιάς έγινε πλέον εμφανής». Τέλος ο Σουλεϊμάν Σοϊλού προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της στους πρόσφυγες το καλοκαίρι όταν πέφτει η στάθμη του Έβρου κι είναι ευκολότερη η διέλευσή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ