Κοσμος

Η Γκρέτα συνάντησε τη Μαλάλα στην Οξφόρδη

Η φωτογραφία της ακτιβίστριας και της νομπελίστριας έγινε viral

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκρέτα Τούνμπεργκ, Μαλάλα Γιουσαφσζάι
Γκρέτα Τούνμπεργκ, Μαλάλα Γιουσαφσζάι © Instagram

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ της κλιματικής αλλαγής συνάντησε τη Μαλάλα Γιουφσαζάι των δικαιωμάτων των κοριτσιών στην Οξφόρδη.

Η έφηβη υπερασπίστρια του πλανήτη και πολέμια της κλιματικής αλλαγής, Γκρέτα Τούνμπεργκ, συνάντησε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Πακιστανή σπουδάζει.  

Η 22χρονη Μαλάλα ανέβασε μάλιστα στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία που έβγαλε μαζί με τη 17χρονη Σουηδή και έγραψε: «Σε ευχαριστώ @gretathunberg» και έβαλε και μια καρδούλα emoji.

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την καθιερωμένη σχολική απεργία της Παρασκευής κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτή τη φορά η 17χρονη θα συνταχθεί με τους μαθητές που θα διαδηλώσουν στους δρόμους του Μπρίστολ.



Τα δύο κορίτσια έγιναν πασίγνωστα σε μικρή ηλικία αγωνιζόμενες για έναν σκοπό. Η Μαλάλα κόντεψε να πληρώσει με τη ζωή της την αφοσίωσή της στο δικαίωμα της παιδείας για τα κορίτσια στη χώρα της. Η Μαλάλα χτυπήθηκε από σφαίρα των Ταλιμπάν στο κεφάλι και επέζησε. Η Γκρέτα αγωνίζεται, όπως λέει η ίδια, για να σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Το 2014 η Μαλάλα Γιουσαφζάι έγινε η νεότερη σε ηλικία νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης. Η Τούνμπεργκ ήταν υποψήφια για το βραβείο της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας το 2019 και το 2020. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ