Κοσμος

Κοροναϊός: Εξαπλώνεται προς τα νότια της Ιταλίας

Θετικά δείγματα σε Φλωρεντία και Σικελία - Τέλος οι σχολικές εκδρομές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιλάνο
Τουρίστες με θέα τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου © EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Δύο θετικά δείγματα του νέου κοροναϊού σε Φλωρεντία και Σικελία. Επτά οι νεκροί από τον Covid-19 στη γείτονα.

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία, με τα πρώτα τρία θετικά δείγματα σε κεντρική και νότια Ιταλία. Η ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι συνολικά 183. Σε σχέση με χθες, προστίθενται άλλα 54 περιστατικά.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι, εκτός από τις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, υπάρχουν δυο κρούσματα στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης, με πρωτεύουσα την Φλωρεντία και ένα στη Σικελία.

Πρόκειται για έναν 60χρονο επιχειρηματία από τη Φλωρεντία που μόλις επέστρεψε από την Σιγκαπούρη και τώρα νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο Σάντα Μαρία Νόβα αλλά και μία τουρίστρια από το Μπεργκάμο που έκανε διακοπές στο Παλέρμο και η οποία νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Τσερβέλο από χθες το βράδυ. Μάλιστα, σε καραντίνα έχουν μπει και οι φίλοι της τουρίστριας, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας Νέλο Μουζουμέτσι, έχει τις αισθήσεις της και «δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα». Πάντως, αυτές είναι οι δύο πρώτες περιπτώσεις κοροναϊού στην νότια Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι επτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας του κοροναϊού. Πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα από το Βο Εουγκανέο, μια 77χρονη από την Καζαλπουστερλέγκο, μια ηλικιωμένη από την Κρεμόνα, η οποία είχε ήδη επιβαρυμένη υγεία λόγο όγκου, ενός 84χρονου από το Μπεργκάμο, ενός 88χρονου από το Κοντόνιο, ενός 80χρονου από την περιοχή Καστιλιόνε ντ’ Άντα και ενός 62χρονου από την ίδια περιοχή. Βασικό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι πως και τα 7 αυτά άτομα είχαν ήδη περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας και ο κοροναϊός επιβάρυνε κι άλλο την κατάσταση με αποτέλεσμα να αποβιώσουν.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ