- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοροναϊός: Τέλος η είσοδος σε Κινέζους πολίτες στη Ρωσία
Από αύριο 20 του μηνός η εφαρμογή της προσωρινής απαγόρευσης
Η Ρωσία απαγορεύει από αύριο και προσωρινά εξαιτίας του κοροναϊού(Covid-19) την είσοδο στους Κινέζους πολίτες.
Η Ρωσία απαγορεύει από αύριο 20 Φεβρουαρίου την είσοδο στη χώρα στους Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που λαμβάνει για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Η προσωρινή αυτή απαγόρευση εισόδου Κινέζων πολιτών στη χώρα ελήφθη, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που είναι αρμόδια για θέματα Υγείας, Τατιάνα Γκολίκοβα, για την προστασία των Ρώσων πολιτών. Η ίδια διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό ελήφθη, επειδή ο αριθμός των Κινέζων πολιτών που φθάνουν στη Ρωσία άρχισε να αυξάνεται με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διασφαλισθεί η συνεχής τους παρακολούθηση για λόγους προστασίας, όπως και να δημιουργηθούν για όλους συνθήκες καραντίνας, ενώ εξαιτίας των αυξημένων αφίξεων επιβαρύνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.
Η απαγόρευση αφορά τους Κινέζους που θέλουν να μεταβούν στη Ρωσία για εργασία, για ιδιωτική επίσκεψη, για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή για τουρισμό. Σύμφωνα με την Τατιάνα Γκολίκοβα, η οποία είναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του Covid-19 πρόκειται για «προσωρινό μέτρο».
Πάρα πολλοί Κινέζοι βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία –τουρίστες, σπουδαστές και εργαζόμενοι– ενώ τα ρωσικά αεροδρόμια χρησιμοποιούνται μαζικά ως διαμετακομιστικοί κόμβοι μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης.
Οι ρωσικές αρχές έχουν λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση της επιδημίας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.900 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Έχουν κλείσει τα σύνορα, μήκους 4.250 χιλιομέτρων, με την Κίνα, διέκοψαν τη σιδηροδρομική σύνδεση των δύο χωρών και περιόρισαν τις αεροπορικές πτήσεις προς τις κινεζικές πόλεις.
Επισήμως δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς του νέου κοροναϊού στη Ρωσία, αφού οι μοναδικοί δύο, που ήταν Κινέζοι πολίτες, πήραν εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.