Κοσμος

Boeing 737 Max: Ανησυχητικό κενό ασφαλείας στα νέα μοντέλα

Βρέθηκαν θραύσματα ξένων αντικειμένων στις δεξαμενές καυσίμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απογείωση Boeing 737
Απογείωση Boeing 737 © Pixabay

Θραύσματα ξένων αντικειμένων βρέθηκαν σε δεξαμενές καυσίμων αεροσκαφών Boieng 737 Max και αναμένεται να καθυστερήσει η παράδοση μοντέλων σε αεροπορικές εταιρείες.

Αντιμέτωπη με νέο πιθανό πρόβλημα ασφαλείας βρίσκεται η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Μπόινγκ για το μοντέλο 737 Max καθώς εντοπίστηκαν θραύσματα ξένων αντικειμένων σε δεξαμενές καυσίμων αεροσκαφών που βρίσκονται στα υπόστεγα και επρόκειτο να παραδοθούν σε αεροπορικές εταιρείες. 

Ο επικεφαλής του προγράμματος για τα Μπόινγκ 737 απευθυνόμενος στο προσωπικό του είπε: «Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο». Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας ανέφερε ότι το θέμα αυτό δεν αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω την επιστροφή του αεροσκάφους στις πτήσεις. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται καθώς το 737 παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος μετά τα δύο μοιραία δυστυχήματα.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τα λεγόμενα «θραύσματα ξένων αντικειμένων» να βρίσκονται μέσα σε δεξαμενές καυσίμων που βρίσκονται στα φτερά, σε αρκετά αεροσκάφη 737 Max που δεν έχουν παραδοθεί ακόμα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC: «Ενώ διενεργούσαμε τακτική συντήρηση, εντοπίσαμε αυτά τα θραύσματα ξένων αντικειμένων σε αεροσκάφη που βρίσκονταν στα υπόστεγα. Τα ευρήματα αυτά οδήγησαν σε ενδελεχή εσωτερική έρευνα και άμεσες διορθωτικές κινήσεις στο σύστημα παραγωγής μας».

«Θραύσματα ξένων αντικειμένων» είναι ένας τεχνικός όρος που καλύπτει κάθε ουσία, απομεινάρι ή αντικείμενο που δεν αποτελεί μέρος του αεροσκάφους και το οποίο δυνητικά θα προκαλούσε ζημιά.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος καθηλώθηκε στο έδαφος σε όλο τον κόσμο από τον Μάρτιο του 2019. Οι πτήσεις του απαγορεύτηκαν, μετά από δύο συντριβές οι οποίες στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε 346 άτομα.

Η αμερικανική ρυθμιστική Αρχή, η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας, δήλωσε στο BBC ότι παρακολουθεί την αντίδραση της κατασκευάστριας εταιρείας στο νέο πρόβλημα που προέκυψε: «Γνωρίζουμε ότι η Μπόινγκ πραγματοποιεί εθελοντική επιθεώρηση σε αεροσκάφη που δεν έχουν παραδοθεί για θραύσματα ξένων αντικειμένων, ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της εταιρείας να διασφαλίσει την κατασκευαστική ποιότητα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ