- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η απαγόρευση λόγω κοροναϊού, αφορά τους Κινέζους που θέλουν να μεταβούν στη Ρωσία για εργασία, ιδιωτική επίσκεψη, εκπαιδευτικούς σκοπούς ή τουρισμό.
Η Ρωσία θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στους Κινέζους πολίτες από τις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που λαμβάνει για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Η απαγόρευση αυτή αφορά τους Κινέζους που θέλουν να μεταβούν στη Ρωσία για εργασία, για ιδιωτική επίσκεψη, για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή για τουρισμό. Σύμφωνα με την Τατιάνα Γκολίκοβα, την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που είναι αρμόδια για θέματα Υγείας, πρόκειται για «προσωρινό μέτρο».
Η απόφαση ελήφθη «λόγω της επιδείνωσης της επιδημίας στην Κίνα και του γεγονότος ότι Κινέζοι πολίτες συνέχισαν να αφίκνυνται στο ρωσικό έδαφος», εξήγησε η Γκολίκοβα, η οποία είναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του Covid-19.
Πάρα πολλοί Κινέζοι βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία -τουρίστες, σπουδαστές και εργαζόμενοι- ενώ τα ρωσικά αεροδρόμια χρησιμοποιούνται μαζικά ως διαμετακομιστικοί κόμβοι μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης.
Οι ρωσικές αρχές έχουν λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση της επιδημίας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.900 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Έχουν κλείσει τα σύνορα, μήκους 4.250 χιλιομέτρων, με την Κίνα, διέκοψαν τη σιδηροδρομική σύνδεση των δύο χωρών και περιόρισαν τις αεροπορικές πτήσεις προς τις κινεζικές πόλεις.
Επισήμως δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς του νέου κοροναϊού στη Ρωσία, αφού οι μοναδικοί δύο, που ήταν Κινέζοι πολίτες, πήραν εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.