Κοσμος

Χονγκ Κονγκ: Πλιάτσικο σε χαρτιά υγείας - Έστησαν καρτέρι σε φορτηγό

Ληστεία έξω από σούπερ μάρκετ δείχνει τη δραματική κατάσταση με τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαρτί τουαλέτας
Χαρτί τουαλέτας/© Pixabay

Ληστές άρπαξαν εκατοντάδες ρολά χαρτιού υγείας από φορτηγό έξω από σούπερ μάρκετ στο Χονγκ Κονγκ - Πρώτες εικόνες.

Με μαχαίρια στα χέρια περίμεναν το πρωί της Δευτέρας οι τρεις ληστές τον οδηγό φορτηγού που μετέφερε προμήθειες σε σούπερ μάρκετ στο Χονγκ Κονγκ. Οι δράστες τον πλησίασαν και αφού τον ακινητοποίησαν, έκλεψαν εκατοντάδες ρολά χαρτί υγείας, τα οποία και αναμένεται να πουλήσουν «χρυσά» στη μαύρη αγορά. Εκτιμάται ότι αφαίρεσαν 600 τεμάχια.

Το συγκεκριμένο συμβάν αποτυπώνει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης. Η επιδημία κοροναϊού έχει επηρεάσει τις γραμμές παραγωγής, με αποτέλεσμα τα μεγάλα αστικά κέντρα να τροφοδοτούνται με λιγότερα -από το συνηθισμένο- προϊόντα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον πανικό των πολιτών που «στοκάρουν» αγαθά στα σπίτια τους, έχει ως αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Εικόνες που μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ, δείχνουν αστυνομικούς να βρίσκονται δίπλα σε «βουνά» από ρολά χαρτί υγείας έξω από το σούπερ μάρκετ, συνεχίζοντας το έργο της προανάκρισης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλήψεις, με ορισμένα από τα… κλοπιμαία να έχουν εντοπιστεί και επιστραφεί στην επιχείρηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ