Κοσμος

Τραγωδία στην Αϊτή: Παιδιά κάηκαν ζωντανά σε ορφανοτροφείο

Στάχτη και αποκαΐδια στο ίδρυμα που λειτουργούσε χωρίς άδεια - Σκληρές εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αϊτή: Παιδιά κάηκαν ζωντανά σε ορφανοτροφείο
Αϊτή: Παιδιά κάηκαν ζωντανά σε ορφανοτροφείο/© EPA/Jean Marc Abelard

Αϊτή: Παγίδα θανάτου για 15 παιδιά ορφανοτροφείο που τυλίχθηκε στις φλόγες - Προσοχή, σκληρές εικόνες!

Τραγικός είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς σε ορφανοτροφείο στην Αϊτή. Πυροσβέστες ανέσυραν την Παρασκευή τα απανθρακωμένα πτώματα δύο παιδιών από το κατεστραμμένο κτίριο στα περίχωρα της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς. Ακόμη 13 παιδιά μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και άφησαν την τελευταία τους πνοή, καθώς είχαν εισπνεύσει τοξικούς καπνούς και έφεραν σοβαρά εγκαύματα.

Άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Ωστόσο, μέλη του προσωπικού στο ορφανοτροφείο Κενσκόφ υποστήριξαν ότι αντί για ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται κεριά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως μετέδωσε το BBC, το κτίριο ήταν διόροφο. Είχε μικρά δωμάτια γεμάτα κουκέτες και στενούς διαδρόμους, ενώ υπήρχε μόλις μια πόρτα εξόδου. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι δεν είχε άδεια λειτουργίας.

Fire kills 15 children in unauthorised orphanage in Haiti

Η χριστιανική ΜΚΟ «Church of Bible Understanding», με έδρα την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, είχε αναλάβει τη διαχείριση. Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στο εσωτερικό του κτιρίου υπήρχαν 66 παιδιά.

Μόλις 35 από τα 754 ορφανοτροφεία στην Αϊτή διαθέτουν επισήμως άδεια. Η κυβέρνηση έχει κλείσει περίπου 160 κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Πολλά από τα παιδιά που βρίσκονται σε ορφανοτροφεία, παραδόθηκαν εκεί από τους γονείς τους, οι οποίοι -λόγω φτώχειας- αδυνατούν να τα φροντίσουν και να τους προσφέρουν τα απαραίτητα.

Haiti orphanage fire: 13 children killed in blaze near capital

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ