- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Femen «γιορτάζουν» αλυσοδεμένες τον Άγιο Βαλεντίνο (video)
Τόπλες διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες
Ακτιβίστριες Femen αλυσοδέθηκαν σε γέφυρα στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις γυναικοκτονίες με αφορμή τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου.
Μέλη των Femen αλυσοδέθηκαν σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, στους στύλους φωτισμού της Γέφυρας των Τεχνών στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις γυναικοκτονίες, που όπως προσπαθούν να δικαιολογήσουν οι δράστες οφείλονται στην «αγάπη» τους.
«Δεν σκοτώνει κανείς ποτέ από αγάπη», «για το καλύτερο, όχι το χειρότερο», «δεν σε αγαπώ έως θανάτου», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που είχαν γράψει στο γυμνό στήθος τους οι ακτιβίστριες, οι οποίες κρατούσαν, επίσης, καπνογόνα κόκκινου καπνού.
«Οι άνδρες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το πρόσχημα της αγάπης για να δικαιολογήσουν την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες», δήλωσε η Femen Ίνα Σεβτσένκο, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι «οι γυναίκες συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας στις σχέσεις τους».
Φορώντας στεφάνια από μαύρα λουλούδια στο κεφάλι τους, οι διαδηλώτριες κρατούσαν μπαλόνια με το σχήμα της καρδιάς, σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, μπουκέτα με κόκκινα τριαντάφυλλα και μαύρα πλακάτ με συνθήματα.
«Αναπαράγουμε τα σύμβολα του Αγίου Βαλεντίνου για να καταγγείλουμε αυτήν την πατριαρχική και τοξική αγάπη» για τις γυναίκες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σοφί Αντουάν.
«Τις βιάζουν από αγάπη, τις χτυπούν από αγάπη και σήμερα ξεσηκωνόμαστε εναντίον αυτής της επιβλαβούς και καταστροφικής αγάπης» σημείωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.