Κοσμος

Κοροναϊός: «Καμία αλλαγή» στην εξάπλωση του ιού εκτός Κίνας

116 νέοι θάνατοι και 4.823 νέα κρούσματα του COVID-19 στη Χουμπέι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοροναϊός
Γιατρός εξετάζει ασθενή σε νοσοκομείο της Κίνας © EPA/YUAN ZHENG

Σταθερά εξαπλώνεται ο νέος κοροναϊός COVID-19 στη Χουμπέι

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία δραματική αλλαγή στην εξάπλωση του νέου κοροναϊού εκτός Κίνας παρά την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θυμάτων που καταγράφεται στην επαρχία Χουμπέι. Μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αποτελεί το αγκυροβολημένο στη Γιοχοχάμα της Ιαπωνίας και σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», όπου αναφέρθηκαν 44 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 218.  

Ο απολογισμός στη Χουμπέι

Στον μακρύ κατάλογο των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 116 άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας τοπικής επιτροπής Υγείας.

Ο αριθμός αυτός είναι αισθητά μειωμένος από την προηγουμένη, όταν είχαν καταγραφεί 242 νέοι θάνατοι και 14.800 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικά ο μεγάλος αριθμός των νέων κρουσμάτων, εξήγησε η επαρχιακή επιτροπή υγείας, οφειλόταν στην αλλαγή των κλινικών μεθόδων εντοπισμού των ασθενών.

22277525.jpg
έλεγχοι στους δρόμους της Γκουανγκζού © EPA/ALEX PLAVEVSKI

Στο σημερινό της ενημερωτικό δελτίο η επιτροπή έκανε λόγο για 4.823 νέα κρούσματα σε αυτή την επαρχία της κεντρικής Κίνας όπου ξέσπασε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε έτσι σε τουλάχιστον 1.483. ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 σε όλη την ηπειρωτική Κίνα. Οι αριθμοί αυτοί πιθανόν θα αλλάξουν εντός ωρών, όταν η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα δώσει τον δικό τους νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια.

Στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αναφέρθηκαν οι 88 από τους 116 θανάτους. Τα τέσσερα πέμπτα των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν επίσης στη μητρόπολη των ένδεκα εκατομμυρίων κατοίκων. 

Δείτε απόσπασμα από ενημερωτική συνέντευξη Τύπου του ΠΟΥ για την πορεία της επιδημίας 

Coronavirus outbreak: WHO names virus, provides update on vaccine | FULL

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ